avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Atatürkçüler: sözde ‘Ermeni soykırımı’ anıtı kabul edilemez!

Avrupa ülkeleri ile yaşanan krizin ardından Köln’de ‘sözde Ermeni soykırım anıtı’ dikilmesine onay verildi. Köln Türkleri Dayanışma ve İnisiyatif Platformu, bu kararın iç barışı bozabileceği uyarısında bulunarak kararı tanımadıklarını bildirdi.

Avrupalı Atatürkçüler: sözde ‘Ermeni soykırımı’ anıtı kabul edilemez!
A+
A-

Almanya’nın Köln Büyükşehir Belediyesi, Ermeni diasporasının bir mezarlıkta “sözde Ermeni soykırım anıtı” dikme talebine onay verdi. Yaklaşık 100 bin Türk vatandaşının yaşadığı Köln kentinde, 5 bin üyesi olan Ermeni cemaati anıt dikmek için 2015 yılında başvuruda bulunmuştu. Müracatın önce belediyenin yeşil alanlar komisyonuna, sonra şikayet komisyonuna aktarıldığı, bunlardan çıkan olumlu sonucun ana komisyona aktarıldığı ve dün önerinin kabul edildiği bildirildi.

Komisyon Köln’deki Brück Lehmbacher Weg’deki belediyeye ait mezarlığa, Ermeni cemaatinin haç şeklinde taş anıt dikme ve sözde Ermeni soykırımının yazılması yönündeki talebinin kabul edildiğini açıkladı. Köln’de yapılması kararı alınan sözde ‘Ermeni soykırımı’ anıtı’na karşı tepki gösteren inisiyatifin basın sözcüsü Gonca Sarıkartal bültenle duyuruda bulundu.

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (AADDB) adına yönetim kurulu üyesi ve eğitim sorumlusu Dr.Alp Hamuroğlu şunları ifade etti;

“Almanya’da Köln Büyükşehir Belediyesi, bu hafta, “Ermeni Soykırımı” konusunda bir anıt yapılmasına karar verdi. Köln kentindeki Ermeni cemaatinin 2015 yılında bir anıt dikilmesiyle ilgili başvurusu kabul edildi. Köln mezarlığında ayrılan yerde, Brück Lehmbacher Weg’deki belediyeye ait arazide haç şeklinde bir taş anıt dikilecek.

Yaklaşık 100 bin Türkün yaşadığı Köln kentinde bu kararın alınmasıyla ilgili olarak tek bir Türk derneğinin veya kuruluşunun görüşünün alınmadığı belirtildi.  Mezarlık Yönetmeliğine göre, bireysel anma dışında bu şekilde siyasal ve toplumsal anma yapılması mümkün değil.

Sorun, Birinci Dünya Savaşında Türklerin Ermenileri soykırıma uğrattığı yolundaki gerçekdışı iddiaların sonucu olarak ortaya çıkmıştı.  Oysa böyle bir durum yaşanmış değil. Savaş şartlarında karşılıklı olarak ölümler yaşandığı biliniyor. Ancak Türkiye’de Ermenilere düşmanlık sözkonusu olmadığı gibi, soykırım yapıldığı tam bir yalandır. Türkler olarak biz vatanımızı savunduk.

O dönemde bu konudaki iddialar İngiliz emperyalizmi tarafından ortaya atılmıştı.

Bugün bu iddialar Türk düşmanlığı politikalarının bir uzantısı olarak ABD tarafından üretilmekte ve yeniden piyasaya sürülmektedir.

Almanya, ABD’ye uyumlu olmak adına soykırım yalanlarının destekçisidir.  Almanya’nın ABD ile “stratejik ortaklığı” sona erdiğinde Almanya da bu yalanı sürdürmeyecektir.

Kaldı ki, AİHM Büyük Dairesi, o dönemde Türkiye’de yaşananların soykırım olmadığına, olamayacağına kesin olarak karar vermiş bulunuyor. AİHM kararına göre, Ermenilere soykırım yapıldığı iddialarının, Almanya’nın Yahudilere uyguladığı soykırımla herhangi bir benzerliği de yoktur.

3 milyondan fazla Türkün yaşadığı Almanya’da toplumsal barış, bu kışkırtıcı kararla bozulmak istenmektedir.

Türk toplumu, dernekleri ve kuruluşları, soykırım iddialarını kabul etmediği gibi, Köln Belediyesi’nin aldığı bu düşmanca karara itiraz edecek, bundan geri dönülmesini sağlayacaktır.

AADDB olarak biz bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Alman politikacıları, devlet yöneticileri ve belediye görevlileri sorumluluklarını hatırlamalı, yalanların değil gerçeklerin arkasında olmalı.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.