avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3401
EURO
35,1148
ALTIN
2.238,24
BIST
8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa’da Türklere karşı yeni terör dalgasının adı FETÖ’nün ‘Hizmet diasporası’

Kamuoyuna “Kriptolu talimat: Yurtdışında ‘Hizmet diyasporası’nda birleşin, hicret deyin” başlığıyla yansıyan haberlere göre FETÖ terörü artık Avrupa’dan mevzilenmiş bir şekilde Avrupalı Türklerin daha da yakınına geliyor. AVRUPA TÜRK GAZETESİ olarak konuyu takip ettik ve STK temsilcilerine FETÖ’nün Avrupalı Türkler üzerinden nasıl terör uygulayacağını sorduk.

Avrupa’da Türklere karşı yeni terör dalgasının adı FETÖ’nün ‘Hizmet diasporası’

Hürriyet’te yer alan habere göre MİT’in deşifre ettiği kriptolu yazışmalarda FETÖ ele-başı Fethullah Gülen’in, örgütü tekrar toparlamak için örgüt mensuplarına talimatlar gönderdiği ortaya çıktı.

Kanlı darbeden sonra dağılma sürecine giren ve moralmen çöken FETÖ’ye moral vermek için terörist-başı Fethullah Gülen‘in örgütü tekrar toparlamak için emirleri ortaya çıktı.

FETÖ’CÜLERİN HABERLEŞME PROGRAMLARI ÇÖZÜMLENDİ
FETÖ üyelerinin kullandığı Eagle ve ByLock isimli mesajlaşma uygulamasının şifresini kıran MİT, önemli bilgilere ulaştı. MİT’in rapor ettiği bilgilerde, terörist-başı Fethullah Gülen’in ‘acil eylem planı’ adı altında örgüt mensuplarına talimatlar gönderiyor. Dört maddelik talimatta, yurtdışına kaçan örgüt üyelerinin neler yapmaları gerektiği anlatılıyor.

TERÖRÜN YENİ ADI: ‘HİZMET DİASPORASI’
Terörist-başı Fethullah Gülen’in talimatlarda, “Yurtdışına çıkan hizmet ehli olanlar, aileleri ve çocuklarını da yanlarına alsın. Eşleri ve çocukları da en yakın zamanda yurtdışına taşınsın. Yurtdışında ‘Hizmet diasporası’ çatısı altında birleşin, hizmet hareketini bulunduğunuz ülkeden yürütün. Türkiye’deki ailenizi de yanınıza alın, firar ve kaçma kelimelerini kullanmayın, yerine, bunun yerine zulüm ve baskılar nedeniyle ‘hicret ettik’ deyin. Hizmetinizi bulunduğunuz ülkelerde devam ettirin” dediği belirtildi. MİT raporunda terörist-başı Gülen’in talimatında örgüt mensuplarından ‘Hizmet diasporası’ kurarak Türkiye’yi yönetenler ve Avrupa’da kendisini Türk his eden Türk toplum kesimleri ve öncüleri aleyhinde faaliyette bulunmalarının istendiği öğrenildi.

sefa yurukel necdet basaran hizmet diasporasi

Kriptoplu mesajlarda, FETÖ mensuplarının hangi ülkelere nasıl geçiş yapacakları konusunda yönlendirme yapılıyor.

“O ÜLKELERE KAÇIN”
Örgüt mensuplarına, Romanya, Gürcistan, Ukranya ve Kuzey Irak’ın geçiş güzergahı olarak kullanmaları, bu ülkelerde uzun süre kalınmaması, Türkiye ile ilişkileri iyi olan bu ülkelerde yakalanmaları durumunda geri gönderilebilecekleri uyarısı yapıldı. MİT raporunda, terörist-başı Fethullah Gülen’in örgüt mensuplarına yerleşmeleri tavsiyesinde bulunduğu ülkeler arasında ‘Arnavutluk, Kırgızistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Belçika, Hollanda, Almanya, Kanada, Amerika, Güney Afrika ve Mısır’ bulunuyor.

‘HİZMET DİASPORA’SI TERÖRÜNÜN AVRUPA’DAKİ YANSIMASI NASIL?
Hollanda Türkleri Konseyi’nin sosyal-antropolog ve araştırmacı başkanı Sefa Yürükel, FETÖ’cülerin ‘Hizmet diasporası’ adıyla yaptıkları yeni terör dalgası hakkında gazeteci Oğuzhan Kılıç‘a konuştu.

Yürükel FETÖ’nün Avrupa’daki bağlantı ve operasyon hedeflerini açıkladı.

Yürükel, “ABD’nin patron olduğu Fethullahçı Gladyo şu anda deşifre olmuş elemanlarını Avrupa’ya ve bunun en önemli merkezlerinden birisi olan Hollanda’ya gönderiyor, yönlendiriyor. Terörist-başı Fethullah Gülen‘in en son gizli emrine göre bu ihanetin adını ‘Hizmet diasporası’ diye koydu.”

FETÖ ELEMANLARI NASIL AVRUPA’YA KONUŞLANIYORLAR ve KİMDİR BUNLAR, VASIFLARI NEDİR?
Kimler FETÖ’yü Avrupa’da koruyup besliyor sorusuna ise Sefa Yürükel, “Bu kalifiye FETÖ elemanlarının; maddi hiç bir problemi yok, lisan biliyorlar. Bu Fethullahçılar, hem açık hemde gizli örgütlenmeyi çok iyi bilen kişiler. Geldikleri ülkelerde FETÖ’nun uzantıları vasıtasıyla ihtiyaçları gideriliyor. Geldikleri ülkelerdeki ABD emrindeki ve yönlendirmesindeki istihbarat örgütlerinin sivil uzantıları hücreler halinde çalışıyor, buna ‘Gladyo örgütlenmesi’ diyoruz. Bu örgütlenmeler, görünürde ilgili istihbarat örgütleriyle ilişkili görünmezler ama öyledirler. Avrupa’daki ABD güdümlü Türk düşmanı Gladyo elemanları vasıtasıyla bu FETÖ’cülere her türlü kapı açılıyor.

FETÖ’CÜ TERÖRÜN TEMELİ KARA-PROPAGANDA
Örneğin, bu FETÖ’cüler devlet başkanlarından bakanlara kadar pek çok yöneticiyle rahatça görüşebiliyor, medyada boy gösterip yer bulabiliyorlar. Avrupa halklarının beyinlerinin yıkama seansları bu şekilde devam ederken, Türkiye’ye ve Türklere karşı Avrupa’nın dış politikasını etkilemeye ve belirlemeye çalışıyorlar. Yani esasında, ABD, Avrupa’nın yönetici kadroları ve FETÖ’cüler Avrupalı Türkler ve Türkiye ile ilgili bu konularda zincirleme beraber çalışıyorlar.” şeklinde yanıt verdi.

sefa yurukel necdet basaran hizmet diasporasi

FETÖ ÜST-DÜZEY ELE-BAŞLARINDAN HOLLANDA ROTTERDAM’LI NECDET BAŞARAN‘IN OPERASYONLARI FETÖ-GLADYO İŞBİRLİĞİNE ÖRNEKTİR
Akademisyen araştırmacı Sefa Yürükel ayrıca, “Gazeteci-yazar Türk aydını Nurettin Veren’in kısa süre önce CNN Türk’te FETÖ’nün nasıl işlediğini ve Avrupa’ya nasıl demir attığını anlattı. Veren’in şunları anlattı; Türkiye’de işlediği suçlardan ötürü sabıkalı olduğu için Hollanda’da saklandığı öğrenilen, FETÖ’nün üst-düzey 14 ele-başlarından birisi olan Necdet Said Başaran (Hollandaca Necdet Basharan olarak ta kullanılır) adlı firari kaçağın, Hollandalı yetkililerin gözü önünde ‘himmet’ adlı kara-parayla, Hollandaca bilmediği halde, ABD’ye gidip, orada Fethullah’in bugün içinde yaşadığı ilk başta çiftlik olarak değerlendirilen Pensilvanya’daki arazi ve sarayı satın alabildiği, FETÖ’nün Galdyo ile birlikte yürüttüğü operasyonlara iyi bir örnek.” olduğunu gösterdi.

BUNA KARŞI NELER YAPILABİLİR?
Çözüm olarak Yürükel şunları dile getirdi; “Bir kere, karşımızdaki güç çok profesyonel. Buna karşı, yurtdışı Türklerinin ortak stratejisi gerekiyor. Yurtdışı Türklerinden oluşan, yol yordam bilen, strateji belirleyip, yön veren, icraatçı , Üst bir Kurul kurulması gerekiyor. Bu PKK’ya karşı da gereklidir. Çünkü FETÖ-PKK ve Ermeniler ittifak içindeler. Bu kadar büyük bir güç karşısında Avrupa’daki Türklerin bireysel olarak tek tek karşı gelmeleri olanaksızdır. Dernekler de tek tek mücadele edip toplumumuzun beklentisi olan neticeyi alamazlar. Çağrımız şudur; ivedilikle esaslı bir strateji geliştirilmelidir. Yurtdışı Türklerinin dernek ve kanaat önderlerinin olacağı bir Üst Kurulu’un, Yüksek Konsey’in oluşması ve bu mücadeleyi yönlendirmesi gerekiyor.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | SÖYLEŞİ

veren feto lider kadrosunu desifre etti

emin atesin kripto fetoculugu belgelendi

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.