avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa’da Türk kökenli olarak siyaset yapmak zorlaşıyor mu?

15 Temmuz FETÖ’cü darbe teşebbüsüne karşı tutumundan dolayı Hollanda’da Yeşil Sol Partisi’nden (GroenLinks) ihraç edilen Giresunlu yerel siyasetçi İlhan Tekir, hemşehrisi Giresunlu gazeteci Tevfik Kara’ya konuşarak, Avrupa’da TÜRK kökenli siyasetçileri çok zor bir dönemin beklediğine işaret etti.

Avrupa’da Türk kökenli olarak siyaset yapmak zorlaşıyor mu?

Yeşil Sol Partisinde (GroenLinks) Gorinchem Belediye Meclis üyeliği yaparken 15 Temmuz darbe tesebbüsünü kınayıcı paylaşımda bulunduğu gerekçesi ile partisinden ihraç edilen İlhan Tekir (31) hemşehrisi gazeteci Tevfik Kara’ya konuştu.

Tekir “Avrupa’da siyaset yapabilmek için milli hassasiyetlerimizi gözardı etmemiz bekleniyor. Ben yaklaşık 10 yıl önce Yeşil Sol’u farklı renklere ve farklı kültürlere hoşgörüsü nedeniyle tercih etmiştim. Bugün maalesef görüyoruz ki bu hoşgörü belli bir noktaya kadarmış. Söz konusu Türkiye olunca sözde hoşgörülü partiler dahil kendi prensiplerinden ödün verebiliyorlar” diye konuştu.
Darbe teşebbüsünden hemen sonra darbecileri kınadığını ve milli iradenin yanında olduğunu açıkladığını ifade eden Tekir, “Medya bu açıklamamın üzerine gitti. Hem Yeşil Sol’a hem de bana baskı uygulamaya başladılar. Bu baskılar neticesinde partim bana yanlış anlaşıldığımı ve pişman olduğumu belirten bir bildiri imzalatmak istedi. Ben de haliyle şiddetle bu baskıcı uygulamaya karşı çıktım.” dedi

‘KENDİN İSTİFA ET’ BASKISI
İlhan Tekir, “Bildiriyi imzalamayınca bu kez ‘kendin istifa et’ baskısını uygulamaya başladılar. Bunu da şiddetle reddettim. Ardından Yeşil Sol’un grup başkanı telefon açarak partiden ihraç edildiğimi bildirdi. Bu durum beni her ne kadar demokrasi adına hayal kırıklığına uğratmış olsa da, her zamankinden daha fazla bir enerji ve motivasyonla siyasi mücadeleme devam edeceğim. Bizler Avrupa’da kendi değerlerimizden ödün vermeden her alanda başarılı olabileceğimizi göstermek zorundayız, çünkü bizim geleceğimiz burada” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

ilhan-tekir-hollanda-groenlinks-ihrac

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.