avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa’da Müslüman kalabilirmiyim?

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Yücel Kahraman gündeme dair yazdı.

Avrupa’da Müslüman kalabilirmiyim?

AVRUPA’DA MÜSLÜMAN KALABİLİRMİYİM?

Avrupa’da İslam son zamanlar kadar bukadar tartışılmamıştı. Her geçen gün kamu oyu yeni İslam tartışmasıyla gündem oluyor.

TERÖR KORKUSU MU, YABANCI DÜŞMANLIĞI MI?

Onbir eylul 2001 terör saldırılarıyla başladığını zannettiğimiz islamafobi aslında yabancı düşmanlığın bir yansıması olduğunu araştıranlar anlıyor, çünkü müslümanları eleştirenler bakıyorsun başka platformlarda zenci insanları da eleştiriyor. Bakıyoruz tüm bunlara, islamafobi terör korkusundan değil, yabancı düşmanlığından geliyor.

NASIL GİYİNMEK İSTEDİĞİME KENDİM KARAR VEREMEM Mİ?

Başörtü tartışmaları, okullarda eve işyerlerinde yasaklanması bir yana, haşemeyle umumi yerlerde yüzme olsun. Sadece bayanların değil, erkeklerin de saçına sakalına karışan bir toplum içindeyiz. Kılık kıyafet tartışmasını en çok gündemde tutanlar aktivist ateyistler olduklarını görüyoruz. Müslümanların kendi iradeleriyle kıyafetlerini seçtiklerine bir türlü inanmak istemiyorlar.

SÜNNETİ FARZI BEN BİLEMEM Mİ?

Endüstriyel et sectöründe her gün yeni hayvan eziyeti skandalı çıksa da İslam adetlerine uygun kurban kesimimizi hayvanlara eziyet olarak gösterip şoksuz kesimi de yasakladılar mı. Şimde de erkek çocukların sünnet edilmesi yasaklanması gündem edildi, neymiş, çoçuk kendisi karar veremeden fiziki özgürlüğü elinden alınıyormuş. Bunun tartışması uzunca başka bir ortamda yaparız yine, de soruyorum müslüman olarak sünneti farzı ben bilemem mi?

Ve Avrupa’da gittikçe din özgürlüğü kısıtlandığı günümüzde merak ediyorum, Avrupa’da müslüman kalabilirmiyim?

Yücel Kahraman – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.