avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa’da kökleşmek için

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Yücel Kahraman gündeme dair yazdı.

Avrupa’da kökleşmek için

HALEN GÖÇMEN GİBİ

Elli yılı aştı Türklerin Avrupa’ya göçleri fakat halen göçmen gibi muamele edilmekte, göçmen gibi davranmakta. Alışamadı bir çoğu Avrupalı halen Türklere, Türklerin de bir büyük kısmı alışamadı Avrupa’ya.

Türklerin Avrupa’daki uyumu sağlanamadıysa bunda hem Avrupalıların hem Türklerin payı var, karşılıklı hoşgörü eksikliği de birlikte yaşamı çekilmez hale getiriyor, toplumları birbirinden uzaklaştırıyor.

Elli yıldır Avrupa’da kökleşemediysek en azından ben ne yapabilirim deyip, kendi uyumumuzu sağlamak için çaba gösterebiliriz. Peki ne yapmalı?

YAZI DİZİSİ

Avrupa’da kökleşmemizle ilgili bir yazı dizisiyle önümüzdeki bir dönem sizlere mesajlarım olacak. İlk dizim kültürlerimiz ve birlikte yaşam için reçeteler sıraladım.

KÜLTÜR, DİL VE DİN

Öncelikle oturduğumuz yerin dilini mümkün mertebe iyi öğrenmeli, yav bir türlü öğrenemedim demeden kursa ve iletişim kurabilmek için sosyal ortamlarda Avrupalı ile iletişim aramalı, kültürüne ilgi gösterip hoşgörü kazanmalı. Ya onlar bizim kültürümüzü dememeli çünkü onların topraklarında yaşıyoruz, biz bir adım atarsak görün onlarda bizim kültürümüze, dilimize ve dinimize daha hoşgörülü yaklaşacaklar.

KATILIM VE PAYLAŞIM

Profesyonel hayatımda hep bu şikayeti duydum: “Türkler bizim etkinliklerimize katılmıyor.”, tersinide çok duydum fakat şu da bir gerçekdir ki Türkler Avrupalıların spor, kültür, sanat, gönüllü hizmetler ve eğitim faliyetleri yerine kendi organizelerine katılıyor. Durum böyle olunca Avrupalının gözü Türkü, Türkün gözü de Avrupalıyı arıyor. Onların sosyal, kültürel ve en önemlisi siyasi yaşamına ortak olmalıyız. Katılalım bakın hem bizi hem de Anayurdumuzu nasıl sevecekler.

MEDYA YÖNELGEMİZ

Fark edemeyecek kadar gözlerine batıyor bizim medya yönelgemiz, hep Türkiye, Türk dizileri ve haberleriyle meşkuluz. Bırakın yaşadığımız ülkeyi, komşu ülkelerde neler olur biter bihaberiz. Avrupa biz gelmeden birleşmiz ilgilenmemiz, bilgilenmememiz bizim hatamız. Avrupa ve Birliğiyle daha fazla ilgeleneceğiz, yabancı olmadığımızı bizler de bu topluluğun parçası olduğumuzu kanıtlayacağız. Biz kendimizi Avrupalı hissedersek, onlara hissettirirsek, bizleri burdan sürecekler kuşkusuyla kopuk kalmayız.

Avrupa’da kökleşmek için bir kaç reçete vermiş olma ümidiyle birdahaki yazı dizimde Avrupa değerlerini yazmayı planlıyorum. Yine okumak üzere.

Yücel Kahraman – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.