avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Iğdır Gazeteciler Derneği buluştu

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, Iğdır Gazeteciler ve İletişim Derneği yetkilileriyle görüştü, mesleki işbirliği anlaşması tazelendi.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Iğdır Gazeteciler Derneği buluştu

Toplantıya Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı gazeteci Oğuzhan Kılıç ve Disiplin Kurulu Üyesi sanatçı-yazar İmdat Kaymaz’ın ile Iğdır Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı televizyoncu Aydın Deniz ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

TERÖRİZMİN CEZASI AĞIR OLMALI
FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ‘darbe’ görünümlü terörist katliam ve iç-işgal eylemi olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Oğuzhan Kılıç, terörist-başı Fethullah Gülen’in ve Fethullahçıların hukukta bulunan en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiğinin altını çizdi, “Çok uyardık ancak 15 Temmuz’da herkes gerçeği ve bu örgütün ne kadar acımasız olduğunu ve vahşi bir yapıya sahip olduğunu kendisi gördü. Nasıl Almanya’da Nazi’zm yasaksa, bizde aynı trajediyi yaşadığımızdan, bu katliamcı Fethullahçılığın-Gülenizm ideolojisinin yasaklanması o kadar doğaldır.”

atgc-igid1

Gazeteci Kılıç, “FETÖ bizim sektörde yani medya sektöründe de çok çok ciddi tahribata yol açtı. Hala travma yaşayan meslektaşlarımız var. Biz tüm FETÖ mağdurlarına sahip çıktığımız gibi onlara da her zaman sahip çıktık.” dedi.

FETHULLAHÇILIK EMPERYALİST BİR AKIMDIR
Başkan Aydın Deniz ise tehlikenin büyüklüğünü önceden gördüğünü vurguladı. Gazeteci Deniz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün atılımlarıyla büyüyen Türkiye’de Fethullah Gülen gibi canavarların türemiş olması tabi ki üzücüdür. FETÖ’nün bitirilmesi kesin kararlılık isteyen bir konudur. Fethullahçılığın önceliğinin Türkler olduğu gerçeğini görürsek, FETÖ’nün emperyalist emelini daha iyi anlamış oluruz. FETÖ, Türk topraklarından sökülüp atılması lazım. dedi.

atgc-igid3

Gazeteci Deniz, “FETÖ en büyük zararı medya sektörüne verdi. Düşünce özgürlüğüne tam düşman bir duruş sergiledi ve kumpas davalarla terör estirdi. Şimdi hesap verme zamanı.” dedi.

atgc-igid2

DAYANIŞMA ve İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Kafkasya’ya ya açılan yeni projelerin müjdesini veren Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan kapısına kadar uzanma zamanının geldiğini, bundan ötürü memnuniyetini dile getirdi ve Iğdır’lı meslektaşlarına başarılar diledi. “Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetimi oluşturan başarılı meslektaşlarımla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Özellikle kadronuzun gençliği umut vericidir.” diyen Iğdır Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Aydın Deniz, basın sektöründe yeniden yapılanma sürecine girildiğini vurgularken, dayanışma ve işbirliğinin önemine değindi. Gazetecilik meslek kuruluşları buluşmalarında, hükümetin kararlı terörle mücadele politikasına verdikleri desteğin bir kez daha altı çizildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.