avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3330
EURO
35,1684
ALTIN
2.241,35
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, KKTC iktidar partisi UBP’yi ziyaret etti

Adaya yaptıkları çalışma ziyareti çerçevesinde temaslarda bulunan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti heyeti, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi’ne ziyarette bulundular.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, KKTC iktidar partisi UBP’yi ziyaret etti

UBP GENEL MERKEZİ’NDE GENEL SEKRETER OĞUZ İLE GÖRÜŞTÜLER
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç ve Genel Sekreteri Anıl Yüce’den oluşan gazeteci heyet, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi’nde Genel Sekreter ve Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz’la görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.

KIBRIS HALKI YOKTUR; KIBRIS’TA İKİ KESİM, İKİ HALK VARDIR
İktidar olarak KKTC halkının esenliği için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Kıbrıs halkı şeklinde bir kimliğin bulunmadığını, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş’ın dediği gibi Kıbrıs’ta ‘Kıbrıs halkı’ diye bir şey yoktur, iki halk vardır Türk ve Rum. İlla Kıbrıs’lı arıyorsanız onlar eşeklerdir. Kıbrıs eşeği vardır.” örneğiyle verdi.

ÇÖZÜM YOLUNDA İYİ NİYETLİ ÇABALARIN SÜRDÜRÜLMESİ
Güncel siyasi gelişmeler, sürdürdükleri lobi çalışmaları ve geleceğe dönük yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Rumların uzlaşmaz ve hakkâniyetten uzak tavırları karşısında her şeye rağmen siyasi çözümden yana çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğine değindi. Kılıç, öte taraftan da KKTC’nin KKTC dışında daha yasal bir zeminde tanınması için Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti olarak gayretlerinin süreceğini ifade etti.

VAN BAALEN’DAN DUYULAN RAHATSIZLIK DİLE GETİRİLDİ
Kılıç, UBP’nin AB parlamentosundaki siyasi gruplar içinde, yıllardır Liberaller ve Demokratlar İttifakı’ndaki (ALDE) mevcut ‘gözlemci üye’ statüsü yerine, AK Parti’nin de üyesi olduğu Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı’na (AECR) üye olmasını tavsiye olarak iletti. Kılıç, ırkçı eğilimli ve Rum lobi elemanı Hollandalı AB Parlamenteri Hans van Baalen’in 2015’ten itibaren ALDE başkanlığına getirilmiş olmasının buna gerekçe olduğunu anlattı.

Çalışkan bir parti yetkilisi ve milletvekili’ni karşılarında gördüklerini belirten Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Anıl Yüce, KKTC’nin demokratik yapısıyla, pek çok ülkeden daha ileri bir profili ortaya koyduğunu ifade ederek UBP yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

KKTC’Yİ TANITMA GAYRETLERİ KUTSAL ÇALIŞMALARDIR
UBP Genel Sekreteri Oğuz, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin lobicilik çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nin KKTC’nin tanınması için yaptığı çalışmaların, ambargolar altında ezilmek istenen Kıbrıs Türklüğü’nün dünya’ya açılmasına yönelik gayretlerin kutsal çalışmalar olduğunu vurguladı.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti heyeti, UBP Genel Merkezi’nde Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre’yle buluşarak görüştü. Önceki dönem Doğal Kaynaklar Bakanlığı da yapmış olan Zorlu Töre, gazeteci heyete yaptığı konuşmada KKTC’nin zorluklar içinde kurulduğunu vurgulayarak Denktaş’tan aldıkları mücadele bayrağını sürdürdüklerini; Lefkoşa şehrinde Selimiye Camii, Belediye Pazarı (Bandabuliya) ve Surlariçi ile Lefkoşa’daki şehitlikler ile çeşitli tarihi yerleri gezerken aktardı.

KKTC BAŞBAKANLIĞINDA YETKİLİLERLE BİR ARAYA GELDİLER
UBP Genel Merkezi’ndeki temaslardan sonra KKTC Başbakanlığına geçen gazeteci heyet Başbakanlık yetkilileriyle görüştü. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti siyasiler, kurumlar ve meslek camiasında kişiler ile muhattaplara ziyaretleri sürdürdü.

UBP ALDE’DEKİ ‘GÖZLEMCİ ÜYELİK’ STATÜSÜNDEN ÇIKARAK AECR’YE TAM ÜYE OLDU
2017 Nisan’da UBP’nin ALDE’den çıkarak yerine Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı (AECR) tam üyeliğine kabul edilmesi üzerine açıklamada bulunan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü tebrik etti.

AVRUPA TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN’E TEBRİK
Kılıç şu açıklamada bulundu; “1975’te kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), özellikle Denktaş ve Eroğlu ile birlikte en uzun süre KKTC’de iktidar olmuş ve bugün de iktidarını koruyan köklü bir siyasal partidir. UBP’nin, AB parlamentosundaki siyasi gruplar içinde, yıllardır Liberaller ve Demokratlar İttifakı’na (ALDE) tam üye yapılmayarak ‘gözlemci üye’ olarak askıda tutulması yerine, AK Parti’nin de üyesi olduğu Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı’na (AECR) üye olmasını, başta UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sayın Dursun Oğuz ve parti yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerimizde, tavsiye etmiştik.

AECR BAŞKANLIĞINA GETİRİLEN IRKÇI EĞİLİMLİ RUM LOBİ ELEMANI VAN BAALEN, AVRUPA DEĞERLERİNİ DEJENERE ETMEKTEDİR
UBP’nin ALDE yerine AECR’ye katılması tavsiyemizin nedeni, 21 Kasım 2105’de ALDE’nin başkanlığında Hollandalı VVD’li AB Parlamenteri Hans van Baalen’in seçilmiş olmasıdır. Ukrayna krizinde kendisini sahneye atarak öne çıkan Van Baalen, süreçte kışkırtıcı tavırlar ortaya koyarak, Avrupa ruhuna ve AB çıkarlarına aykırı bir şekilde, barış yerine kutuplaşmanın derinleşmesine neden olan şiddet çağrıları yapmış, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın Şubat 2014’teki küfürlü serzeniş ve sözlerinin muhatabı olan beceriksizliğin ve başarısızlığın sembolü haline gelmiştir.

AB Parlamentosu Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı’nın (AECR) Hollandalı VVD’li Başkanı Hans van Baalen, Kıbrıs Rum Kesmi’nin sözcüsü olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) karşı çalışma yürüten lobi elemanı olarak haksız ambargo ve izolasyonlara yol açmaktadır.

KIBRIS TÜRKÜ’NÜN HAKLARINI GASP EDEN RUM KESİMİ’NİN SÖZCÜSÜ VAN BAALEN
Türk düşmanı Van Baalen; 1960 Anayasası’nın Kıbrıs’ta yaşayan iki halka verdiği hakları uluslararası alanda gasp ve işgal ederek kendisini ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ olarak tanıtan Kıbrıs Rum Kesimi entitesi’nin AB nazarında lobiciliğine soyunan bilgisiz ve ırkçı eğilimli popülist bir siyasidir. Van Baalen bundan da öte, 2010’dan itibaren Avrupa’dan Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuşlar gerçekleştiren ve yılda ortalama 25 bin’e aşkın turisti Kuzey Kıbrıs’a getiren Hollanda merkezli Corendon havayolları ve turizm grubuna yönelik yürüttüğü cadı avıyla, Hollanda’nın imajını zedeleyen, dahası Hollanda ekonomisini ve çıkarlarını doğrudan hedef alan dengesiz bir politika yürütmektedir. Rum Kesimi entitesi KKTC’yi ezip izole etmenin cesaretini popülizmi yaşam tarzı edinmiş bu tür cahil politikacılardan almaktadır. Hollandalı Van Baalen gibi yıkıcı gayretlere sahip aleni Rum destekli bir lobi elemanının ALDE başkanlığı görevine getirilmesinin barışa hizmet etmediğini, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’mizce her seferinde gerek yazılı olarak mektuplarla gerekse AB yetkilileri ve siyasilerle yaptığımız ikili görüşmelerde gündeme getirmeye devam edeceğiz.

RUMLAR ÇÖZÜM PARADİGMALARI KARŞISINDA SAMİMİYETSİZ
Kıbrıs sorununun iki kesimli eşit ortaklığa dayalı bir yapıda (federal) çözümüne karşı, Rum entitesi müzakerelerdeki güven arttırıcı önlemleri istismar etmektedir. Bunu gündeme getiren bizim gibi sivil toplum kuruluşları ve baskı grupları sayesinde Rum entitesi’ne yönelen baskılar artık her taraftan daha fazla his edilir hale gelmiştir. 28 AB ülkesinde, 751 sandalye için Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı 2019 Mayıs seçimlerine kadar ve özellikle de seçim esnasında daha yoğun bir şekilde, Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün temelinde Rumlar’ın olduğunu vurgulamaya ve anlatmaya devam edeceğiz. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, işbirliği içinde KKTC’nin uluslararası toplum ve AB nazarında izole edilmesi gayretlerine karşı KKTC’nin daha yasal bir düzlemde tanınması için kamu diplomasisini sürdürmeye devam edecektir.

İngiltere/Britanya’dan Muhafazakâr Parti’nin (Conservative Party) başını çektiği aralarında AK Parti’nin ve Polonya’dan Hukuk ve Adalet Partisi’nin de bulunduğu, Avrupa Halk Partisi’nden (EPP) ayrılanların oluşturduğu, Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı (AECR), AB parlamentosunda 4’üncü büyük grubu oluşturuyor.

Kıbrıs Türklüğü’nün haklarını kendi hakları kadar kutsal bilmiş, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti; hiçbir siyasi mülahaza ve tarafgirlik gütmeden, UBP’nin Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı’na (AECR) tam üyeliğinin, KKTC’nin tanınması yolunda atılan küçük adımlardan birisi olması bakımından yeni bir adım olması açısından hayırlara vesile olmasını içtenlikle dilemektedir.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.