avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3346
EURO
35,2006
ALTIN
2.247,92
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini değerlendirdi

Avrupalı Türklerin gazeteci ve medya meslek kuruluşu Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini çarpıcı tespitlerle değerlendirdi. (18-7-2016)

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini değerlendirdi

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı eğitimci-gazeteci Oğuzhan Kılıç, yönetim kurulu toplantısından sonra meslektaşları adına yaptığı açıklamada yaşadıklarını aktardı, “15 Temmuz kanlı darbe girişimi’nin sorumlusu terörist-başı Fethullah Gülen derhal ABD’den Türkiye’ye teslim edilmeli, bu vatan haini şerefsiz ve FETÖ’cü militanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı, FETÖ imha edilmelidir.” şeklinde beklentilerini dile getirdi.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nin tarihe geçen açıklaması:

Türkiyemiz 15 Temmuz 2016 saat 22:00’den itibaren askeri darbe olduğu anlaşılan bir ‘ihanet hareketi’yle karşı karşıya gelmiştir. Vatan hainliğine numunelik teşkil eden darbe girişiminin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içine çöreklenen terörist-başı Fethullah Gülen’e bağlı askerler tarafından planlandığı, tezgahlandığı ve yürürlüğe konduğu kısa süre içinde tüm kanıtlarıyla kesinleşmiştir.

Terörist-başı Fethullah Gülen’in Pensilvanya’dan elebaşılığını yaptığı ‘cemaat’ görünümlü Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK’ya sızmış asker üniforması giyinmiş beyni robotlaşmış militanları, 40 yıllık sinsi hazırlıktan sonra 15 Temmuz 2016’da, demokrasi ve hukuk da dahil olmak üzere tüm insani değerleri ayaklar altına alarak insanımızın kanını dökerek darbe kalkışmasına girmiş, Türkiye’yi işgal etmek için 40 yıldır bu anı kolladıkları iyice açığa çıkmıştır.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milli irade ve demokrasi çağrısı ve emirleri ile alınan önlemler sonucu, büyük Türk milletinin kudreti ve feraseti sayesinde, tehdit bozguna uğratılarak püskürtülmüştür.

15 TEMMUZ’DAKİ İSTİLA VE KIYIM
FETÖ’nün yürürlüğe koyduğu iç-işgal planı; Marmaris’te kaldığı otelde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı karadan ve havadan yapılan saldırı ve suikast girişimi, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın ve kimi kilit isimlerin rehin tutulmaları, tankların boğaz ve benzeri yollarda yürütülerek yolları kapatmaları, F-16’ların demokrasiyi içselleştirmiş büyük Türk milletine en ağır küfrü ederek TBMM’yi bombalamaları, Ankara – İstanbul ve Anadolu’nun diğer kentlerinde halkı hedef alarak ateş etmeleri ve bombalamalar gerçekleştirmeleri, Türksat – TRT ile Doğan Medya başta olmak üzere medya’ya yönelik çökme – el-koyma ve pek çok saldırılar, gibi 15 Temmuz kanlı kalkışmasının unutulmaz anlarını oluşturan istila ve kıyım hareketleri başarıya varamamış, millet iradesi üstün gelmiştir.

TSK’DAKİ KEMALİST GÖRÜNÜMLÜ GÜLENİST ÇETE
İhanet ve hıyanet erbabı terörist-başı Fethullah Gülen başta olmak üzere, Fethullahçı darbeci çeteci teröristlerden olduğu bilinen eski-Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’nin başını çektiği bilinen (ilk başta ifade edilen) 37 rütbeli Fethullahçı asker ve ardında başarıya vardırmayı planladıkları darbeden sonra Sıkı-Yönetim Komutanları olarak görev alacağı ön-görülen 400’e aşkın TSK’daki Fethullahçı çete’nin vatan hainliği ve ülkede yarattığı kaosun amacı her geçen gün daha iyi kavranmaktadır.

‘Kemalist görünümlü Gülenist darbe’; FETÖ’nün sözde Atatürkçü görünümü verdiği Yurtta Sulh Konseyi adlı aşağılık Fethulahçı terörist savaş çetesinin, ilk aşamada 9 bin ardından da 1 milyonu aşacak şekilde oluşturdukları infaz listelerinden anlaşılacağı gibi suikastları kapsayan terör faaliyetleriyle ülkenin yönetimine el-koymaya girişmişlerdir.

22:00’de başlayan FETÖ’cü darbe girişiminin püskürtülmesine devam edilmekte olup, 16 Temmuz gece-yarısı, sabah devam etmiş, tehlike şu an itibarıyla sonlandırılmış değildir. Başta terörist-başı Fethullah Gülen adlı insanlıktan nasibini almamış şerefsiz alçak olmak üzere, eli-kanlı Fethullahçı darbecilerin idam edilmesi, demokrasi aşığı milletimizin beklentisidir. (* 18 Temmuz’da yazılan paragraf, 28 Temmuz’da çıkartılmıştır)

FETÖ’nün terörist saldırısı, büyük Türk milletinin kendi kaderine sahip çıkması sonucu, 18 Temmuz gününe kadar tüm boyutlarıyla kontrol altına alınıp sona erdirilebilmiş, başarısızlığa uğratılmıştır. (* 28 Temmuz’da paragraf eklenmiştir)

atgc 15 temmuz feto darbe girisimi degerlendirmesi

FETÖ’CÜLER CEZALANDIRILMAK ZORUNDADIR
Kısa süre içinde, tehdidi bertaraf etmek ve güvenliği sağlayarak gerekli önlemleri almak maksadıyla Olağanüstü Hal (OHAL) beklentimiz ve idam gibi tedbirler de düşünülerek, ihanet hareketine kalkışan beyinleri robotlaşmış vatan haini terörist katillerin en ağır şekilde cezalandırılmaları milletimizin en temel beklenti ve arzusudur. Arzumuz, cinayetler işleyip, kardeşi-kardeşe kırdırıp sonu gelmeyecek iç-savaşı amaçlayan bu Fethullahçı katiller sürüsünün en ağır şekilde cezalandırılmalarıdır.

ZAFER DEMOKRASİNİN MEYDANLAR MİLLETİNDİR
Cinnet halinde katliamlar yapan Fethullahçı teröristler büyük Türk milletini asla mağlup edememiştir. Büyük Türk milletinin öfke, sinir ve üzüntüyle yoğurduğu milli refleksi FETÖ’nün bu topraklarda ve dünya küresinde sonunu getirecek, çete dağıtılarak imha edilecektir. Türk güvenlik güçlerini ve vatandaşları Şehit etme delaletini sergileyen Fethullahçı hainlerin çılgınlığı, alınan tedbirlerle şu anda sona ermiş gibi görünmektedir. İktidarı-muhalefeti destekleyen çeşitli toplum kesimleri ayırmaksızın, yüce Türk milletinin bu teröristlere karşı dayanışma içinde ‘Milletçe Meydanlardayız, Demokrasi ve Vatan Nöbetindeyiz’ parolasıyla, hainler etkisiz hale getirilene değin, sürdürdüğü milli sivil direnişi her takdirin üzerindedir.

MEDYA ZAFERDE PAY SAHİBİDİR
Dünya’ya namussuzca yalan yayan terörist-başı Fethullah Gülen ve çetesi FETÖ’nün, Türkiye’den yükselen basın özgürlüğünün altında ezilip yok olacaktır. Darbe karşısında, FETÖ çetesinin de hedefinde olan Türk medyası sivil direnişi teşkilatlayarak, gurur vesilesi olan çok ciddi zaferin sahibi olmuş, milli irade’nin yığılmaz bekçisi olduğunu tüm boyutlarıyla ortaya koymuştur.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti bağlı tüm meslektaşlarıyla koordineli bir şekilde sağlıklı bilgi akışını sağlamaya gayret etmiş, dayanışma için dakika dakika gelişmeleri takip ederek gerekli direnişin teşkilatlanması için varolan gücüyle çalışmıştır. Yaşanan sürede oluşan travma kolay onarılacak gibi görünmese de, yöneticilerimiz son ana değin kuvvetli rabıtalarla meslek aşkını sürdürmüşlerdir.

Kumpaslarıyla iyice özdeşleşen FETÖ’nün yıllardır hedefinde olan ve yaşamının her döneminde FETÖ’ye karşı çıkan, bu uğurda mağdur edilmiş, kurban edilmiş, bedel ödemiş, Türk gazeteci ve aydınları olarak bu terörist şebekenin ne dendi vahşi bir katliam makinesine dönüşebileceğini iyi bildiğimiz için insanlarımızı çok uyardık, FETÖ tehlikesini çok anlattık. Ancak bu gerçek herkesin anlayabileceği şekilde 15 Temmuz’da çok yalın bir şekilde ortaya çıkmıştır. FETÖ’ye karşı her dönem mücadele vermiş, insanımızı uyarmış ve mağduriyetlere muhatap kılınmış Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti kadroları olarak, haklı çıkmış olmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

FETÖ’nün bu kanlı darbe girişimi şayet başarılı olsaydı; değişik siyasi parti angajmanlı siyasi kisvelerle görünerek her dönem FETÖ’yle yolu kesişenler yerine, hangi şart altında olursa olsun FETÖ’ye her dönem karşı olan aydınlar olarak Türkiye’den çıkamaz veya bir daha Türkiye’ye giremez, tutuklanma ve infaz edileceğimiz’den, kalkışma hemen duyulur-duyulmaz mücadeleye herkes’den daha akit şeklide atılarak mutlak zaferi inançla ve kararlılıkla kolladık. Artık herkes, barışa ve insanlığa düşmanlığı kendisine meslek edinmiş Fethullahçı psikopatların acımasızlığı tehdidi karşısında en az bizim kadar açık tavır göstermek zorundadır.

HAÇLI MAŞASI TERÖRİST-BAŞI FETHULLAH GÜLEN GERÇEK BİR KAFİRDİR
Demokrasi ve barışa olan düşmanlığı ve hatta Türk milletine olan düşmanlığı bir kenara koyulursa, terör örgütü DEAŞ/İS’den daha büyük kötülüklere imza atarak insanlığın hasmı olduğu açık olan Fethullah Gülen, ancak kâfir ve mürtet olarak tanımlanabilir, itikadı anlamda hiç bir değerlendirilmeye alınamayacağı çok açıktır. Ezanı susturmaya yeltenen, faili meçhullerin gerçek sahibi olan bu kâfirin, Türk milletinde taşınan yüce İslâm’la hiç bir ilgisi bulunmamakla beraber fitne ve fesadı tekrar harekete geçirerek 15 Temmuz’da suç üstü yakalanmıştır.

VESAYET ve ESARETE İZİN YOK!
Müslüman kisveli Haçlı uzantısı, zalim terörist-başı Fethullah Gülen ve elebaşılığını yaptığı, toplumun değişik kesimlerine sızmış kriptolarında yer aldığı FETÖ çetesinin oluşturduğu vesayetle mücadeleye insanlık ve demokrasi adına devam edilecektir.

FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ) İMHA EDİLECEK
Kendisini sözde âlim olarak pazarlayan terörist-başı Fethullah Gülen adlı karanlık şerefsizin ele-başı olduğu Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), tarihteki haşhaşileri aşacak şekilde beyni yıkanarak radikalleşmiş ve robotlaşmış gözü-dönmüş Fethullahçıların-teröristlerin her türlü kötülüğü yapabileceklerini, 15 Temmuz’dan önce ve o gün Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı terör saldırısı ve iç-işgal eylemine girişerek kanıtlamıştır.

atgc 15 temmuz feto darbe girisimi degerlendirmesi

İnsanlarımızın yaşamlarını zindana çeviren FETÖ, bugüne değin milletimize travma yaşatmış, 2013’teki 17/25 Aralık darbe girişiminden sonra Yargı ve Emniyet’ten FETÖ hücrelerinin temizlenmesiyle bu terörist örgütün ortadan kaldırılmasına yönelik geri sayım şuurlu bir idrak içinde kamu nazarında resmen başlamıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm zorluklara rağmen öncülüğünü ettiği Türkiye’nin normalleşmesini ve hukukun temel alındığı sağlıklı bir demokratik zemin ve işleyişin ülkede yeniden oluşmasını amaçlayan bu süreç takdirle takip edilmektedir.

“FETÖ” sözcüğünü hala ağzına alamayanlar veya eli-kanlı cani Fethullah Gülen adlı alçağa hala “terörist” diyemeyenler var. Bunların suçluluk psikolojisi içinde verdikleri ilanları ibretle izliyoruz. Bunların toplumumuzca süzgeçten geçirilerek, itibar edilmemesi gerekmektedir.

Türkiye’ye karşı Haçlı seferi yürüten, ABD’nin gayri meşru çocukları FETÖ’nün; diğer terör örgütlerinin elinde bulunmayan, devletin elindeki ağır silahları kullandığından, bu noktada PKK terör örgütünden daha tehlikeli bir durumda olduğu çok açıktır.

AMERİKA TERÖRİST-BAŞI FETHULLAH’I TESLİM ETMELİDİR
DEAŞ/İS, PKK veya RAF (Rote Armee Fraktion) gibi terör örgütlerinden eleman kazanma/devşirme ve eylemleri açısından hiçbir farkı bulunmayan ve hatta daha tehlikeli olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), üst-aklın mistik ve sadist maşasıdır.

Türkiye ve her yerde yaşayan Türk toplumu, FETÖ’nün yarattığı cinnet ve kutuplaşma ortamından çıkıp normalleşmeye doğru giderken, herkes 15 Temmuz’dan ders çıkartıp artık terörist-başı Fethullah Gülen ve FETÖ’nün savunulacak hiçbir tarafının olmadığını anlamak zorundadır. Türk toplumunu yıllardır bölen ve birbiriyle çatıştıran ve kutuplaştıran sürekli FETÖ olmuştur, kimi zaman siyasi kisvelere bürünerek kimi zaman değişik şeytani kumpasları devreye sokarak yaratılan toplumsal cinnet mahiyetindeki kutuplaşmaların temelinde sürekli FETÖ vardı. Hamileri bu teröristleri savunmaktan vazgeçmelidir.

ABD, bu kadar çok suç işlemiş adi bir teröristi saklamaktan vazgeçmelidir. ABD, Türkiye’de Türk milletinin oluşturduğu cumhuriyet ve demokrasi rejimine saygılıysa, dışarıdan yapılan yönlendirmelerle yönelen zorba müdahale içerikli terörist darbe girişimiyle ilgisi olmadığını göstermek istiyorsa, bunu terörist-başı Fethullah Gülen’i derhal tutuklayıp Türkiye teslim ederek çok açık bir şekilde göstermelidir.

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ TÜRK MİLLETİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERMİŞTİR!
Millet, 1974 Kıbrıs barış harekatından sonra ilk defa yeniden ‘Tek Millet ve Tek Yürek’ olarak kenetlenmiştir. Türk askeri olmanın asgarî namus zerresinden son derece yoksun oldukları tüm boyutlarıyla kanıtlanan alçak ve şerefsiz FETÖ ihanet şebekesinin, Türk milletine ve demokrasisine doğrudan kast ettiğinden, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Başkomutan’ sıfatıyla teröristlere karşı verdiği, etkisiz hale getirme emri milli ve demokratik olgunluk bakımından toplumuzda duyurulup uygulanması ihanetin sonuçlandırılması ve güvenliğin yeniden tesisi için çok temel bir gereksinimdir. Cenab-ı Allah’tan, canlarını Türk milletinin onurlu geleceği için seve seve feda eden 173’ü sivil, 62’si polis ve 5’i asker olmak üzere 239 kahraman Şehidimize rahmet ve 2 bin 797 Gazimize acil şifalar dileriz.

Oğuzhan Kılıç
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti
Genel Başkanı

(* makalenin yazıldığı 18 Temmuz tarihinden hemen sonra, değişmekte olan Şehit ve Gazi rakamları 28 Temmuz’da güncellenmiştir.)

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.