avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ata’ya Mektup…

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı eğitimci-gazeteci Özlem Kardeş Sancar yazdı.

Ata’ya Mektup…

Sevgili Atam ;

Sen gideli 78 yıl oldu ; ama sen sanmaki milletin kurduğun Cumhuriyeti senin emanetini koruyup kollamadı,büyütüp geliştirmedi.

“Cumhuriyet, fikri hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.
Ey yükselen yeni nesil!
İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” dedin bizde yolundan yürüdük.

Her geçen yıl , her geçen gün daha da ileri gittik. Muasır medeniyetler seviyesinin en üstüne çıktık belki bu günleri hayal bile edemezdin!

Uzaya roketler yolladık muhteşem bir üssümüz var ,astronotlarimizin videoları internette en çok tıklananlar arasında tabii artık internet diye birşey var buradan yazıyoruz , fotoğraf çekiyoruz Atam anında dünyanın öbür ucunda. Unutmadan interneti biz bulduk ,yazılımda bir numariyiz !

Matematikte geometride dünyanın en iyilerindeniz . Kendi uçaklarımızı yapıyoruz. Milli otomobil markamız Avrupada en çok tercih edilenler arasında . Çünkü eğitim sistemimiz o kadar köklü bilime dayalı ki, Beyaz zambaklar ülkesinin mimari Grigory Petrov” u bile kıskandıracak cinsten .
Okullarda felsefe mantık dersleri çok önemseniyor. Dilimize o kadar önem veriyoruz ki gençlerimizin konuşmalarını dinlesen gözlerin dolar .Her okulun akıcı düzgün bir türkçe ile hitabet sanatını en iyi şekilde kullandiklari bilgilerini yaristirdiklari münazara takımları var.
Milli eğitim bakanlığı bütçesi en yüksek bakanlık. Ogretmen maasi vekil maasiyla neredeyse ayni. Okulda aldığımız eğitimle sınavsız üniversiteye gidiyoruz , eğitim parasız hatta ailelere eğitim payı veriliyor .

Bu kadar mi sandın Atam yok daha bunlar ne ki..

İşsizlik çok az asgari ücrette Avrupanın en yükseği bizde ..
Ileri düzeyde yetişmiş beyinlerimiz dünyaya yön veriyor , öyle bazı ülkerdeki gibi Cermaatler tarikatlar egitime devlete sızıp darbe felan yapamaz bizde !
Laik demokratik bir Cumhuriyette böyle birşey olabilir mi hiç!
Sakin endişelenme sen !Bizde liyakat sistemi uygulanır seninde ilkelerinle uyan. Sınavda en yüksek notu alan yerleşir bilgisayar programına bağlı..
Tarımda milli hasılamız muazzam. Sadece Konya tarımı bile Hollanda”dan fazla kazanıyor .
Turizm ,sanayi ,sanat aklına ne gelirse. Hepsinde basridan basriya kosuyoruz.
Mecliste kadın vekillerle erkek vekillerin sayısı neredeyse aynı. Sen Avrupadan bile önce kadınlara harika haklar tanıdın, bize kıymet verdin yuceltin .Bizde kendimizi çocuklarımızi eğittik . O yüzden ülkemizde kadına çocuğa verilen değer en üst seviyede. Hatta geçenlerde toplu taşıma araçlarından birinde meczubun biri hemşire bir kızımıza kıyafetini açık bulmuş diye tekme atmaya kalktı aman yarabbi kıyamet koptu ,şimdi içerde en ağır cezayı aldı bir daha kimse böyle birşeyi aklından bile geçirmesin diye. Tipkı 1930 da olduğu gibi!
Laiklikle, Demokrasiyle, Hukukun üstünlüğüyle güvenle tıpkı senin isteğin gibi birbirimize kenetlendik!
Siyasi dusucelerimiz farklılıklarımız bizi asla kutuplastiramaz kin nefretle bakmayız birbirimize. Senin su sözlerini kendimize amaç edindik ;

“Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener.
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa, o cereyan, felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur.
Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür; birbirinden ayrılamaz.”

Kanla canla başla kurduğunuz Cumhuriyetin kıymetini nasıl bilmeyiz..
Hersey senin kurdugunda hayal ettigin gibi..
Aziz milletin seni yaniltmadi yüzünü kara çıkarmadı!

Daha anlatılacak çok şey var ama;

Iyiki vardın ..
iyiki Yaradan seni bize nasip etti…

Sen rahat uyu Atam ..

Özlem Kardeş Sancar – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Kadın Kolları Başkanı – Eğitimci

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.