avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Atatürk’e hakaret eden şerefsiz sözde tarihçilere tepki büyüyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan için “Manevi kızı değil Çankaya’nın nikahsız ‘First lady’si” denen TV Net’teki ‘Derin Tarih’ isimli program hakkında soruşturma başlatıldı. Nurcular’ın Hocası Atatürk’e “1938’de geberen p.ç” diyen Hasan Akar’a da dava açıldı. Tarihçi İlber Ortaylı ise hepsine birden cevap verdi.

Atatürk’e hakaret eden şerefsiz sözde tarihçilere tepki büyüyor
12.05.2017
A+
A-

Hakaretler TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda ‘Mustafa Kemal’in gönül galerisi’ konu başlığı işlendi.

Armağan ‘Adını koyalım’ dedi

Tarihçi Mustafa Armağan: “Çankaya Köşkü’ne bir fotoğraf çekimi için gitmiştim. 2012 yılında. Bizi bir profesyonel rehber grup gezdirdi. Üst kata çıktık. İki tane oda var. Bir kütüphane kısmı var, Mustafa Kemal’in yatak odası var, onun yanında Ankara Ovası’na bakan bir başka oda var. ‘Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada. ‘Burası Zübeyde Hanım’ın odası’ dedi, neyi kast ettiğimi anladı. ‘Zübeyde Hanım 1923’te ölmedi mi?’ dedim. 1923’ten sonra kim kaldı burada? Afet İnan’ın yatak odalarının yan yana olduğu ortaya çıktı. Niye gizlemeye çalışıyorsunuz? Bunun bir ismi olur.” dedi.

Soruşturma başlatıldı. Ankara başsavcılığı, bu konuşmalar üzerine ‘Atatürk’e hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlattı.

Tarihçi İlber Ortaylı (solda), Atatürk’e hakaret eden Mustafa Armağan’a (sağda) cevap verdi.

Nurcular’ın Hocası Atatürk’e “1938’de geberen p.ç” dedi!

TV Net’te yayımlanan “Derin Tarih” isimli programda Atatürk’e edilen hakaretler ülke gündemine oturmuş, programda konuşan eski FETÖ’cü Mustafa Armağan’ın ifadeleri tepkiyle karşılanmıştı.

Son olarak, Nur Cemaati’nin “Okuyucular” kolunun “hocalarından” Hasan Akar’ın da Atatürk’e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir videosu Cemaat’i tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Akar, Atatürk hakkında “1938’de geberen p.ç” ve annesi Latife hanım için “Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi skandal ifadeler kullanıyor. Ortaya çıkan videoda, kullandığı skandal ifadelerle ilgili olarak “Merak etmeyin, 98’de faturasını ödedim” diyen Akar, Atatürk’ün “Ali Rıza efendi değil, ‘Abdüş’ denen bir adamın” oğlu olduğunu iddia ediyor.

Nur Cemaati’nin Okuyucular kolu, polis ve bürokrasi içerisinde örgütlenirken, FETÖ’nün tasfiyesinin ardından devlet içindeki ağırlığını artırmıştı.

İlber Ortaylıdan sert tepki: Bunları diyen hayvandır

Tarihçi İlber Ortaylı, bir televizyon programında Atatürk ve Afet İnan’a hakaret dolu sözler söyleyen Mustafa Armağan’a, çok sert tepki gösterdi.

Tarihçi İlber Ortaylı, Armağan’a sert sözlerle yanıt verdi. Ortaylı şunları söyledi: “Mustafa Armağan, kendi etnik kökeni yüzünden etnik milliyetçilik yapıyor. Normal bir adam Kazım Karabekir’le Mustafa Kemal’i ne diye düşman gibi gösterir. Ne derdin var İstiklâl Harbi komutanlarıyla. Rahat bırakın İstiklâl Harbi komutanlarını. Kimse bunlara bir şey demiyor. Mahallenin delisi gibi ben çıkıp söylüyorum. Herif kendine göre tarihi çarpıtıyor. Bunlar cahil adamlar, ne bilirler tarihi. Bir b*k bildikleri yok. Ne okuyacak ne bilecek. Allah’ın hödüğü suratına baksan halde turp sattırmazsın. Hepinizi ananız babanız üniversitelerde okutmuş. Dünya tarihini okuyacak kapasiteniz var. Birinci Dünya Harbi’nden sonraki İtalya’yı, Fransa’yı, Balkanları okuyacak kaynaklarınız var. Bunlara cevap da verilir ama böyle şey olur mu?”

‘Afet İnan’a çok ayıp edildi’

“Afet İnan’a çok ayıp edildi. Afet Hanım hem benim hocamdı hem de çocukları arkadaşım olduğu için gider gelirdik. Ben dünyada bu kadar terbiyeli, seviyeli, mütevazi, herşeyi gayet güzel anlatan şekerler şekeri bir hoca görmedim. Üniversitedeki çok insandan daha cesurdur. Gadre uğrayan insanları kendi kürsüsüne alır korur. Kaç tane böyle isim var. Şerafettin Turan (Atatürk’ün Türk Dil Kurumu’nun son başkanı) bunlardan biri. Çok şeker bir kadıncağızdı, Allah rahmet eylesin. Her bakımdan mükemmeldi. Bir kere kadın yaşlanmasını bilen nadir Türk kadınlarındandı. Aynı şekilde Sabiha Gökçen de öyleydi. Bu adamlar zamanında kadınlarla iyi ilişkiler kursaydı, böyle olmazlardı.”

‘Dünyada hangi üniversitenin aklına gelir’

(Mustafa Armağan’ın İstanbul Üniversitesi’ne konuşmacı olarak davet edilmesi) “Dünyada hangi üniversitenin hangi fakültenin aklına gelir Mustafa Armağan’ı tarih konuşturmak için oraya çağırmak. Böyle bir şey yok. Harvard’da bir günde yüzlerce seminer olur. Tarih fakültelerinde, fizik fakültelerinde olur, her şey olur ama hepsinde bir kalite olur. Hepsi aynı ayarda değildir ama bir mantığı vardır çağırmalarının. Burada yok. Onu kim niye çağırıyor?

‘Nurcuları efendi zannederdim’

(Nur Cemaati’nin ‘Okuyucular’ kolu hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar’ın Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım için söylediği sözler üzerine) Bu Nurcuları efendi bilirdim. Okumuyorlar ‘okuyucu’ adını almışlar. Çok büyük terbiyesizlik. Zübeyde Hanım’a bunları diyen hayvandır.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.