avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Arınç’tan Gökçek’e: Ankara’yı parsel parsel Gülen Örgütüne sattı

Kendisini Fethullah Gülen Örgüt ile işbirliği yapmakla suçlayan Melih Gökçek’e yanıt veren Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Gökçek bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. Yurt yerleri sağlamıştır. Paralel Yapının kucağına oturuyor.” dedi. Arınç ayrıca Gökçek’in açıklamaları için “Terbiyesizce bir açıklamadır. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir” ifadelerini kullandı.

Arınç’tan Gökçek’e: Ankara’yı parsel parsel Gülen Örgütüne sattı
24.03.2015
A+
A-

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kendisini Cemaat ile işbirliği yapmakla suçlayan ve istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıklamaları için “Terbiyesizce bir açıklamadır” dedi. Arınç, “İçeride bazı arkadaşlarıma nasıl cevap vermem gerektiğini sorduğumda, ‘Muhatap alma’ dediler. Şunu söyleyeyim: Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir” ifadelerini kullandı.

Arınç’ın sözleri şöyle:

‘Görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir’

“Gökçek benimle ilgili tweetler atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Evet içeride bazı arkadaşlarımıza ne cevap vermem gerektiğini sordum, ‘Muhatap almayın, Gökçek kim, siz kim’ dediler. Gökçek benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Benim bir sevdam var, o sevda adam kandırma değil, koltuk sevdası değil, makam sevdası değil, çıkar ilişkisi değil, birilerininki gibi.

Ben burada bir dava için varım. Bu dava için ömrümü feda ettim. Ülkeme, milletime hizmet etmek için bu görevleri üstlendim. Allah kısmet ederse seçimlerden sonra bu görevde olmayacağım. Şerefimle yaşayacağım, sadece emekli maaşıyla geçinen ama kalbi huzur içinde olan bir insan olarak Ankara’nın sokaklarında dolaşacağım. Buna herkes emin olsun. Beni istifaya davet etmek, beni görevden almak için birilerine çağrıda bulunmak senin hakkın değil, haddin de değil.”

‘Biz kimin nerede havlayacağını biliriz’

Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Birincisi benim Gökçek’e değil ama onun değerli eşine büyük saygım var, çok değer verdiğim bir insandır. Bugün burada Gökçek hakkında bir şey konuşsam herhalde Nevin Hanım’ı üzmek istemem. İkincisi yeni bir tartışma konusu ortaya atarak seçimlerden önce kafaları, zihinleri karıştırmak istemem. O yüzden Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran’dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. Ama o gün gelinceye kadar hükümetimi yıpratacak, AK Parti’yi yıpratacak bir sözün, bir işin içinde olmam.

Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biliriz. Biz gözü açık adamız, siyaseti iyi biliriz.”

‘Bir yerlere yaranmak, oğlunun adaylığını garantilemek istiyor’

“İsterseniz size yazar, gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız. Gökçek, bakın sayın demiyorum. Bu yazdıklarıyla şunları amaçlıyor: Bir, bir yerlere yaranmak istiyor. İki, oğlunun adaylığını garantilemek istiyor. Beni daha fazla söyletmesin. Ahmet Hakan denen kişi ben ve ailemle ilgili bir şeyler yazmış, onu kendisine delil olarak kabul ediyor. Ahmet Hakan Bey’i çok eskiden beri tanırım. Gökçek’ten çok daha haysiyetli bir insandır. O gazetecilik yapıyor. Bunun yaptığı ise tetikçiliktir.”

‘Ben hükümetimizin yanındayım’

“Benim Cemaat ile ilgili sevgimi 78 milyon bilir. Ama 17-25 Aralık çıktığından beri ben hükümetimin yanında yer aldım. Cumhurbaşkanımın yanında yer aldım. Sadece ben değil, eşimle ve ailemle biz, paralel devlet yapılanmasının bir milli güvenlik meselesi olduğunu bilip, bununla mücadele eden insanlarız. Ben buyum. Her şeyimle ortadayım. Amerika’ya giden, olimpiyatlara koşan benim, bu hizmetlerin ne kadar iyi olduğunu anlatan benim. Ben bunları gizlemedim ki.”

‘Ankara’yı parsel parsel satmıştır’

“Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. Şunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da ağzından da bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır. Çok zor seçimi kazandıktan sonra birilerine yaranmak için mücadele ediyor görünmektedir. Kanunen vermiş olduğu yerlerin hepsini iptal etme kaygusundadır. Mahkemelerde boğuşmaktadır. Biz o zaman, hiçbir zaman Ankara’yı veya devletin imkânlarını bu yapı için onların eline, kucağına bırakmadık.”

‘Adaylığına itiraz ettim’

Arınç, 2009 ve 2014 seçimlerinde Gökçek’in adaylığına itiraz ettiğini bildirerek, partisinin adaylık kararından sonra Gökçek’i desteklediğini belirtip şunları söyledi:

“Yeter artık Ankara’ya yakışmıyor’ dedik, ‘Yeni birisine gerek var’ dedik. Ama siyasette bildiğim bir şey vardır, adaylığı üzerine karar verince eleştirilerimi bıraktım, onun seçilmesi için çalıştım. Bir AK Partili’ye yakışan da bu olmuştur. Dolayısıyla o günden kalan bir hıncını şimdi bir şekilde çıkarmaya çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. Bir, bunu kişisel olarak yaptığını düşünüyorum, 8’inden sonra hesabını sorarım. Ama birileri arkadan kuklacılık yaparak bunu kullanmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar, onları da teşhir ederim. Onlar da şimdiden korkmaya başlasınlar. Bana bunu saldırtan kişi veya kişileri 8’inden sonra, Allah’ın izniyle ortaya çıkarırım. Ama yüzde 99 kendi inisiyatifiyle bunu birilerine yaranmak duygusuyla yaptığını düşünüyorum. Tekrar eşinden ve onu sevenlerden özür diliyorum. Bana böylesine hayasızca hakaret eden bir şahsa herhalde bunları söylemem gerekirdi.”

Melih Gökçek, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nı izleme heyetine yönelik sözleri nedeniyle eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç’ı Gülen Cemaati ile işbirliğiyle suçlamış, ‘Arınç seni istemiyoruz’ demişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.