avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ankara’da suikast yapan FETÖ, Türk-Rus ilişkilerini neden gözüne kestirdi? Avrupalı Türkler anlatıyor

Polis kisvesine giyinmiş FETÖ’cü teröristin Rusya’nın Ankara Büyükelçisine yaptığı suikastten sonra Avrupalı Türk sivil toplum kuruluşlarında açıklamalar gelmeye başladı. Türk temsilciler ve aydınlar AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne önemli açıklamalarda bulundular.

Ankara’da suikast yapan FETÖ, Türk-Rus ilişkilerini neden gözüne kestirdi? Avrupalı Türkler anlatıyor

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikastın, Ankara Çevik Kuvvet’te polis memuru olduğu duyurulan Fethullahçı terör örgütü’yle (FETÖ) ilişkili Mevlüt Mert Altıntaş adlı kişi tarafından gerçekleştirildi belirtildi. Avrupalı Türklerden de mesajlar gelmeye başladı.

Anti-terör ve güvenlik uzmanı Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a konuyla ilgili analizde bulunarak, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne yapılan suikastın ABD-CIA’nın FETÖ’yü devreye sokarak yapıldığını söyledi.

Bilim adamı Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a yaptığı açıklamada, ‘Halep rüzgarı’ üzerinden, iyiye giden Türk-Rus ilişkilerinin hedef alındığını aktardı ve ‘İslâmi motivasyonlar’ın Türkleri devşirmek için istihbarat örgütleri tarafından etkin bir araca çevrildiğini anlattı.

GLADYO TÜRKLERİ KULLANMAK İSTİYOR
Sosyal-antropolog Sefa Yürükel şunları dile getirdi; “Uyarımız çok önemli. Halep meselesini kullanarak, ellerindeki devşirilmiş ‘Türk görünümlü’ teröristleri devreye sokarak birşeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Bu şekilde propaganda yaparak, halkın da desteğini arkalarına alacaklarını zannederek, Türkiye ile Rusya’nın arasını açmaya çalışıyorlar. Burada kim kazançlı çıkıyor? Bunu herkes görüyor.

Bu işten ABD yararlanıyor. CIA, kendine bağlı  FETÖ’cü Gladyo vasıtasıyla hem Türkiye’de hem de başka ülkelerde halkı kışkırtmaya çalışıyor.

Darbe girişimi sonrası aldığı raporda çarpıcı ayrıntı; suikastı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, 16-18 Temmuz tarihlerini kapsayan 2 günlük rapor aldığı ifade edilirken, raporunda belirttiği ev adresinin Today’s Zaman muhabiri Abdullah Bozkurt’a ait olduğu kaydedildi.

‘FEDAİ EYLEMİ’Nİ YAPAN FETHULLAHÇI’NIN ARKASINDA BIRAKTIĞI İZ NEYİ GÖSTERİYOR?
Rus Büyükelçisi’ne Ankara’da yapılan suikastın adı ‘fedai eylemi’dir. Zaten bunu yapan kişinin bu işe hazırlanmış bir Fethullahçı olduğu görülüyor. O şekilde zaten polise girmiş. Bu kişinin ilk bakışta iz saptırmak için görüntülerde cihatçı motivasyonlarla hareket ettiği görülüyor. Ama suikatçinin, Ankara’da bir diğer aranan ünlü FETÖ’cü Abdullah Bozkurt’unda kullandığı ikamet adresini kullanması, daha önce oraya çıkan ilişkileriyle CIA’nın Gladyo örgütlenmesi olan FETÖ’nün adresini ve suikastin esas sahibin adresini bize sırıtarak gösteriyor.

FETÖ’nün kapatılan propaganda organı Today’s Zaman’ın eski Ankara Temsilcisi, firari-kaçak FETÖ’cü Abdullah Bozkurt’un büyükelçileri Büyükelçi Karlov’a saldırıdan 3 gün önce hedef gösterdiği ve adeta saldırının haberini verdi, twitter’deki paylaşımı gözlerden kaçmadı. Türkler aleyhinde kara propaganda yapan Bozkurt’un 16 Aralık’ta ‘turkishminute.com’ isimli İngilizce FETÖ propagandasında yayımlanan yazısında, Rus Büyükelçi’ye suikast yapılacağını, “Türkiye’de büyükelçiler artık güvende değil” başlığını kullanarak dikkat çekti.

DAHA ÖNCE DE DENENEN TÜRK-RUS İLİŞKİSİNE SUİKAST YENİDEN DENENDİ
Bu suikastle birlikte, kısa geçmişe dönerek gergin süreçlerdeki uçak düşürme olayı da sorgulanıyor, Ahmet Davutoğlu’nun da Rus-Türk ilişkilerinin uçak hadisesindeki yıkıcı tavrı da sorgulanıyor. Rusya ve Suriye ile anlaşmalı bir şekilde Halep’ten tahliyeleri Türkiye yaparken bu olay oluyor. Yapılan suikast bu ortaklığa ve beraberliğe karşı yapılmıştır. Burada Rusya Türkiye’nin kaderi birdir. Bu apaçık anlaşılmıştır.

solda öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, sağda Fethullahçı terörist Mevlüt Mert Altıntaş

Bu kişi şimdi sözde ‘kahraman’ olarak kimi radikal çevrelerde kutsanacak bir objeye dönüştürülmeye çalışılacaktır. Aynı odaklar, büyük kaoslar yaratmak için bu tip eylemlere insanları teşvik etmeye de çalışacaklardır. Bu suikastın sembolik önemi budur. Verilen mesajlardan birisinde, ‘Türkiye’nin hiç kimse için güvenli bir ülke olmadığı’ mesajıdır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAHA İYİ KORUNMALI
ABD, izini bu motifler içinde kaybettirmeye çalışıyor. Hedefleri ‘Halep olaylarıyla’ kitleleri ayağa kaldırarak etkilemektir. Bu saldırı Rusya’ya karşı yapıldığı kadar Türkiye’ye karşı da yapılmıştır. Bundan sonra daha üst düzey devlet adamları ve İran gibi ülkelerin Büyükelçileri , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin de iyi korunmalıdır. Bunlar ihtimallerdir, muhtemellerdir. CIA başka bir örgütü de başka bir eylemde kullanabilir. Bu konuda CIA çok mahirdir. Bu olaylar silsilesi içinde açıkça CIA sırıtmaktadır.

EMPERYALİSTLER NEDEN ACI İÇİNDE? İŞTE CEVABI
ABD; Türkiye-Rusya-İran-Suriye’nin ortak çözümünü istemiyor. Ancak bu ülkeler Moskova Ve Astana’daki görüşmeleri ile ‘sizin olduğunuz yerde çözüm yok, sizin olduğunuz yerde kan akıyor, acı var’ sinyali verdi. Buna dayanamayan Batı istihbarat örgütleri estirdikleri Halep rüzgarında FETÖ’yü devreye sokarak birliği bozmaya çalışıyorlar. Batı Suriye’deki çözümde açıkça gerekli ve yalın bir şekilde ekarte edilmiştir, acıları ondandır. Batı, Suriye’deki çözüm sürecinden ekarte edilmiştir. Bu artık kesindir. (Batı’dan kastımız, batıdaki küçük ülkeler değildir, emperyalist güçlerdir.)

PROVOKASYON İŞE YARAMAYACAK, OYUN BOZULACAK
Son iki haftadır çok seri bilgilerle “Halep, Halep…” diye diye kamuoyu hazırlanmış ve emperyalistlerin işlerine gelen bir atmosfer yaratılmıştı. Dün İstanbul’da, Kayseri’de ve bu suikastlerle Türkiye’yi kaosa sokmaya çalışıyorlar, suikastte atılan sloganla Türkiye’yi ‘yaygın cihatçı memleketi’ gibi göstermeye çalışıyorlar ve Türkiye’yi ‘güvenilmez ülke’ gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu anlamda Türkiye çok yönlü bir saldırı ile karşı karşıyadır. Ama bu Rusya’nın ‘Türk-Rus ilişkilerini etklemeyecektir’ şeklindeki açıklaması çok akıllıca ve yerine bir açıklamadır. Vladimir Putin’in açıklaması suikastı yaptıranlara en büyük cevaptır. Benzer açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yaptı. Olayla ilgili konuşmasındaki en son cümle herşeyi özetliyordu “Rusya -Türkiye başın sağolsun” sözü kaderimiz ve düşmanımız da bir demekti.”

Avrupalı Türklerin, bu operasyonlarda aktif olarak kullanıldığına değinen sosyal-antropolog Sefa Yürükel, Türklerin kendilerini bu tür Gladyo operasyonlarında kullandırmayacaklarının altını çizdi ve şüpheli durumların emniyet güçlerine bildirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

ÇAĞRI; FETÖ’YÜ VAKİT KAYBETMEDEN EMNİYETE BİLDİRİN
“Ben özellikle Türklere sesleniyorum. Bu konuda veya buna benzer konularda duyum ve bilgi sahibi olanlar var ise, insanlığın huzuru ve devletlerin-milletlerin dostluğu ve kardeşliği namına, babası, kardeşi, annesine olsa bu niyet ve örgütlenmelerdeki kişileri bulundukları ülke güvenlik makamlarına bildirmelerini insanlığa, kendi milletine, ailesine karşı bir namus ve şeref borcu olarak görmelidirler.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

İşte polis kisvesi giyinmiş Fethullahçı teröristin gerçekleştirdiği o cani terör saldırısı ve sonrası gelişmeler:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.