avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Anayasa Mahkemesi beklenen kararı verdi

İstanbul Askeri Casusluk davasında hedef alınan askerlere müjdeli haber 1 yıllık bekleyişin ardından geldi. Anayasa Mahkemesi özel görevli mahkemenin adil yargılama hakkını ihlal ettiğine hükmetti. Karar yüksek mahkemenin genel kurulunda oy birliği ile alındı. Dava kapsamında 5 kişi cezaevinde ve 37 kişi hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

Anayasa Mahkemesi beklenen kararı verdi
A+
A-

Bir kumpas daha çöktü, İstanbul “Askeri Casusluk” davasında hak ihlali yapıldığına hükmedildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 43 subay ve TÜBİTAK görevlisi ile bir sivil memurun mahkum ediliği İstanbul “Askeri Casusluk” davasında adil yargılama hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Karar oy birliği ile alındı.

Yüksek mahkeme kararının ardından davaya bakmakla görevli İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutukluların tahliye ve yakalama emirlerinin kaldırılması için başvurular yapıldı.

Başvurularda Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcı olduğu ve yargılamanın yenilenmesi anlamına geldiği vurgulandı. Heyetin başvuruları, Anayasa Mahkemesi kararı mahkemeye ulaşınca değerlendireceği öğrenildi.

Albay Necmi Yıldırım Ankara Mamak, Yarbay Tamer Çetin İzmir Şirinyer, Astsubay Adnan Yılmaz ve Uzman Çavuş Alpay Göksu Eskişehir, Sivil Memur Hatice Senay Sarıgöz ise Antalya’da tahliye olmak için İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bekliyor.

Dava kapsamında 37 subay ve TÜBİTAK Uzmanı da haklarındaki yakalama kararlarının kaldırılmasını bekliyor.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.