avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya’dan Erdoğan ve hükümet için küstah hamle

Deniz Yücel’in tutuklanmasını bahane eden çok sayıda Alman politikacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerine Almanya’ya giriş yasağı konulması önerisinde bulundu.

Almanya’dan Erdoğan ve hükümet için küstah hamle

Bild gazetesine konuşan Birlik Partileri İç Politika Sözcüsü Stephan Meyer (CSU), Deniz Yücel’in tutuklanmasının keyfi bir uygulama olduğunu savundu. “Böyle bir şeye izin veren bir Cumhurbaşkanı Almanya’ya gelmemeli” ifadelerini kullanan Meyer, Yücel’in derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

ALMANLARIN DENİZ YÜCEL BAHANESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum nedeniyle miting yapmasının söz konusu olamayacağını savunan CSU Dış Politika Uzmanı Hans-Peter Uhl ise, bunun Deniz Yücel’in tutuklanmasından sonra hiç mümkün olamayacağını dile getirdi.

”GİRİŞ YASAĞI KOYALIM”

Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’ya giriş yasağı getirilmesi gerektiğini öne sürdü. İdam cezasının savunulduğu mitinglerin ne Türk Hükümeti ne de Cumhurbaşkanı tarafından Almanya’da yapılamayacağını savunan Dağdelen, Alman Hükümetinden önlem almasını, giriş yasağıyla birlikte banka hesaplarının da dondurulmasını istedi.

”İLİŞKİLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN”

ARD’de Tagesthemen’e konuşan Hür Demokrat Parti Lideri Christian Lindner ise, Türk Hükümet yetkililerine giriş yasağı konulması yönündeki görüşleri savundu. “Türk yetkililerin Almanya’ya gelerek Parlamenter sistemin sona erdirilmesi, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünün sonlandırılmasına destek aramaları, Alman vatandaşları Türkiye’de basın özgürlüğünü kullanmak isterken tutuklanırken olamaz” diyen Lindner, “Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendirilmesi” gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’YE AB TEHDİDİ

Alman Hükümeti’nin ülkeye kimin gelip gelemeyeceğine karar verebileceğini belirten Lindner, sert bir karar olmakla birlikte bunun içinde bulunulan duruma uygun bir karar olacağını öne sürdü. Lindner, AB değerlerini savunmayan bir Türkiye’nin birlik içerisinde yer alamayacağını da söyledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.