avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4942
EURO
34,5714
ALTIN
2.480,80
BIST
9.552,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya’daki Türk kökenli milletvekillerine ağır suçlama

Muhammed Taha Gergerlioğlu Sabah’a gündem değiştirecek açıklamalarına devam etti. Gergerlioğlu, Almanya’daki Türk kökenli milletvekillerinin siyası güç ve dahaf azla para için kendi milletini sattığını söyledi.

Almanya’daki Türk kökenli milletvekillerine ağır suçlama
A+
A-

Almanya’da casusluk suçlamasıyla tutuklanıp, 11 ay cezaevinde bir hücrede tutulan Muhammed Taha Gergerlioğlu Sabah’tan Furkan Haykırır’a yaptığı açıklamalarda Türk kökenli Alman milletvekillerine ağır suçlamalar yöneltti.

PARA VE GÜÇ İÇİN MİLLETİNİ SATTILAR
Söz konusu milletvekillerinin güç ve para için milleti sattıklarını, bedel ödeyerek Türkiye’deki mevcut iktidara da muhalefet ettiklerini söyleyen Gergerlioğlu, “Genellikle soldaki partilerden seçildikleri için Türkiye’de halkın seçtiği iktidara muhalefet ediyorlar. Cem Özdemir başta olmak üzere çoğu Alman devletine ve hiyerarşisine şirin gözükmek için Türkiye üzerine araştırmalar yapıp hassas konular bularak Türkiye’ye karşı algı operasyonlarının eksikliklerini tamamlıyorlar. Almanya bir anonim şirket kuruluşudur. 4 aile yönetir ve bunların vakıfları vardır. Bu aileler parlamentodaki milletvekillerine fon aktararak istedikleri yasaları meclisten çıkartırlar. Türk kökenli milletvekilleri de bu ailelerden fonlanarak kariyer, para, güç için Türkiye’yi ve kendi milletlerini satıyorlar. Son dönemde FETÖ ve PKK’dan da fonlanmaya başladılar. Hepsi ihanet içindeler” dedi.

FİŞLENME ALGISI
Almanya’daki STK ve kurumların psikolojik baskı altında olduklarını söyleyen Gergerlioğlu, “Son dönemde yaşanan tutuklamaların bir amacı da STK’lara ve Avrupalı Türklere izlenme ve gözetleme algısı yaratarak fişlenme korkusuyla faaliyet azalttırmaktır. Zaten normal şartlarda Avrupa normlarında diğer vatandaşlar imkânlar verilmeyen Türk toplumu bu tür operasyonlarla tamamen sindirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

LİDERLİK KORKUSU
Türkiye’ye düşmanlıklarının sebebinin siyaset ve liderlik üretememelerinden kaynaklandığını ifade eden Gergerlioğlu, “Türkiye’nin liderliğini ve dünya üzerindeki etkisini gören Alman Devleti’nin çözümsüzlüğü ve Avrupa toplumlarının kendilerine düşman haline gelmemeleri için sürekli Türkiye’ye isnatta bulunuyorlar. Çünkü Türkiye AB’ye girerse en büyük rakipleri olacaktır. Türkiye’nin AB üyeliğinin ihtimali bile onları rahatsız ediyor. Eskiden bu düşmanlığı Yunanistan üzerinden yaptırıyorlardı ve kendiler iyi polisi oynarlardı ancak Yunanistan’a çektirdikleri krizden dolayı artık Yunanistan buna alet olmuyor” ifadelerini kullandı.

ALMAN HALKI UYANDI
Almanya’nın kendi seçimlerinde bin kişiyi dahi bir araya getiremediğini ve Türkiye’den giden bir muhtarın dahi Almanya’da bin kişiyi toplayabildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Bu çerçevede bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı düşünün. Bu kadar algı operasyonuna rağmen gittiği yerlerde Türkiye’de milyonları, Avrupa’da on binlerce insanı bir araya getirip miting yapıyor. Bu da Alman toplumunu uyandırdığı için Alman devletini de rahatsız ediyor”dedi.

MEDYAYA GÜVEN YOK
Almanya, Başbakan Angela Merkel öncülüğünde diğer tüm AB ülkelerine Türkiye’nin tehlike içerdiğini dair lobiler yapıyor. Merkel’in de özellikle Fransa’yla birlikte siyasi baskı yaptığını söyleyen Gergerlioğlu, “Merkel, Türkiye’yi metheden Macaristan Cumhurbaşkanı’nı bile basın önünde azarladı. Aynı zamanda sosyopsikolojik totaliler bir rejim uyguluyor. Bunların aksine Almanya’da bir kısım milletvekili, belediye başkanları ve eyalet yöneticileri Türkiye’nin haklılığını biliyorlar ve görüyorlar. Ancak Almanya medyası onlara ifade imkânı vermiyor. Sokak istatistiklerine göre Almanların yüzde 90’ı artık medyalarında çıkan haberlere inanmıyor ve olayları sosyal medyadan takip ediyorlar. Sosyal medyası güçlü olan Türkiye o yüzden Almanya’nın gözünde sürekli büyüyen bir tehdit olarak görülüyor” diye konuştu

ALMANYA VE AYDIN DOĞAN
Aydın Doğan ve ortaklarına Türkiye’ye karşı algı operasyonu amacıyla malzeme servis edildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Aydın Doğan medyası Axel Springer’in ortağıdır. Bu medyayla adeta Türkiye’nin çifte muhalefetini birlikte yürütüyorlar. Doğan’ın şu an ki ortakları Hitler savaşı kaybettikten sonra Almanya’ya CIA destekli getirilip yerleştirilen ailelerdir. Bu kapsamda ABD nasıl Suriye’de PYD-PKK’ya silah veriyorsa Almanya’da da Aydın Doğan ve sermaye ortağına böyle malzeme veriyorlar. FETÖ, Amerika’nın yeryüzündeki maskeli insanları olduğu içinde her iki taraftan da bunlarla muhataplar. Cumhurbaşkanı’nın uluslararası çağrılarına da Almanya’da destek değil köstek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.