avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya’da Türklere ırkçı mektuplar göndermeye başladılar

Almanya’nın Brühl kentinde Türklerin yaşadığı bazı evlerin posta kutularına atılan ve “Erdoğan’ı destekleyenler, ülkeyi terk edin” şeklinde ifadeler ile tehditkar sözler içeren mektup tedirginlik yaşattı.

Almanya’da Türklere ırkçı mektuplar göndermeye başladılar

Almanya’nın Brühl şehrinde yaşayan Türklere yönelik çirkin bir kampanya başladı. Türklerin evlerinin posta kutularına bırakılan ırkçı söylemlerle dolu mektuplarda ‘Erdoğan’ı destekleyenler, ülkeyi terk edin’, ‘Kızlarınızı erken yaşta evlendirmeyin’, ‘ülkenizde ifade özgürlüğü yok’ gibi ifadeler kullanıldı.

TÜRK GURBETÇİLER TEDİRGİN
1974 yılından beri burada yaşayan ve aynı zamanda Alman vatandaşı olan Halis Özdoğan, dün gece posta kutusuna atılan ve ırkçı söylemler içeren mektubun, 50 yılı aşkın süredir bu ülkede Almanlarla birlikte barış içinde yaşayan insanlar olarak kendilerini tedirgin ettiğini ve çok üzdüğünü söyledi.

Söz konusu mektubun içeriğinin zaman zaman tehditkar, zaman zaman da incitici sözler içerdiğini kaydeden Özdoğan, “Mektupta ‘kızlarınızı erken yaşta evlendirmeyin’, ‘ülkenizde ifade özgürlüğü yok’, ‘bu ülkeden gidin, giderken de pasaportlarınızı gümrüğe bırakın’ gibi ifadeler yer alıyor. Yani kısacası bizim istediğimiz gibi yaşamıyorsanız, düşündüğümüz gibi düşünmüyorsunuz çekin gidin diyor. Bu ithamların aslında bizlerle hiç alakası yok.” dedi.

“KORKUTUCU BİR ŞEY”
Mektupta özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yazılan yalan yanlış şeylerin kendisini çok üzdüğünü aktaran Özdoğan, şöyle konuştu:

“Burada bize verilen mesaj, ‘bizim gibi olacaksınız ya da çekip gideceksiniz’ mesajı. Bu korkutucu bir şey, bu kabul edilemez. Biz burada demokrasi ve fikir özgürlüğü olan bir ülkede yaşıyoruz. Herkes istediği gibi inanır, düşünür ve yaşar. Bu özgürlüğü vardır ve olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı her gün haberlerde takip ediyoruz. Ne olup bitiyor biliyoruz. Burada kendisi hakkında hakaret içeren yazıları okuyunca tabii ki bizi üzüyor. Ne kadar çarpıtılmış yalan yanlış şeyler olduğunu görünce üzülüyoruz.”

Özdoğan, Alman komşularıyla sık sık görüşerek gerek Türkiye gerekse Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında doğru ve güzel bilgiler verdiklerini, onların da çoğunluğunun Alman medyasının çarpıttığı haberlerden rahatsızlık duyduğunu belirterek, Türkiye hakkında Almanca olarak tarafsız ve doğru bir yayın olmamasından yakındı.

Olayın henüz çok yeni olduğu için henüz ne yapacağı konusunda karar vermediğini dile getiren Özdoğan, hukuki olarak bir girişimde bulunup bulunmayacağına gerekirse diğer mağdurlarla da görüştükten sonra karar vereceğini söyledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.