avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya Türkleri ZDF’ye, yaptığı hakaretlerden ötürü tepki gösterdi

Almanya Türkleri, ülkenin ikinci devlet televizyon kanalı ZDF’de, “mizah” adı altında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler içeren program yayınlanmasına tepki gösterdi.

Almanya Türkleri ZDF’ye, yaptığı hakaretlerden ötürü tepki gösterdi
A+
A-

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) yetkilileri, merkezi Almanya’nın Mainz kentinde bulunan ZDF binasının önüne siyah çelenk, Almanya’da yaşayan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan Türkler de programdan duydukları rahatsızlığı dile getiren mektuplar bıraktı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, yaptığı açıklamada, ZDF yöneticilerine, Alman veya Türk bir ailenin, çocuklarıyla izlemekten haya edeceği ve toplumu rencide edecek yayının kabul edilmesinin mümkün olmadığı görüşünü içeren mektubu vermek için geldiklerini söyledi.

Her ortamda özgürlükleri savunduklarını ancak yapılan yayının basın özgürlüğüyle ilgisinin olmadığını belirten Sırakaya, “STK’lar, fikir ve basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezleridir ancak basın özgürlüğünün bir topluma, bir millete veya o toplumu temsil eden kişilere ve ilgili siyasilere hakaret ederek suçlama noktasında olması kabul edilebilir bir olgu değildir” dedi.

Sırakaya, bu olayın takipçisi olacaklarını ve her ortamda bunu dile getireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bizler bugün UETD olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a hakaret edilen ve hiçbir şekilde kabul edilmeyen bu yayınla ilgili düşüncelerimizi ifade etmek için buradayız ancak aynı hakaret içeren ifadeler Almanya Cumhurbaşkanı Sayın Gauck’a yapılmış olsaydı biz yine bugün burada aynı düşüncelerimizi ifade ediyor olacaktık.”

Hukuki, sosyal ve ahlaki zeminde bu işin takipçisi olacaklarını bildiren Sırakaya, “Umut ederiz ki toplumsal barışı, toplumsal birlikteliği ve toplumsal huzuru bozan yayınlar önümüzdeki süreç içerisinde ‘basın özgürlüğü’ kisvesi altında devam ettirilmez, en büyük temennimiz bu ve bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.