avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5642
EURO
34,7387
ALTIN
2.492,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya Türk Diyaneti DİTİB’ten Fethullahçı darbe konusunda duyuru

Diyanet İşleri Türk-İslam Birligi Fethullahçı ihanet örgütünün kanlı darbe girişimi nedeniyle açıklamada bulundu. DİTİB Basın Müşaviri Ercüment Aydın şu açıklamarlada bulundu:

Almanya Türk Diyaneti DİTİB’ten Fethullahçı darbe konusunda duyuru

“Türk halkı 15 Temmuz 2016 gecesi bütün dünyada saygıyı hak eden bir tavır sergilemiş, demokrasi ve millet iradesi için sokaklara dökülerek şiddet ve dayatmaya karşı durmuştur.

Parti aidiyetini, siyasi görüşünü, etnik kökenini ve dini eğilimlerini bir tarafa bırakarak bütün milletimiz sokağa çıkmış, demokratik ve hür bir toplumda yaşama mücadelesi vermiştir.

Son yıllarda birçok askeri darbe yaşamış olan bir ülke olarak Türk milleti demokrasiye ve insan haklarına silah zoruyla veya askeri diktatörlükler ile ulaşılamayacağını çok iyi bilmektedir. Bu nedenle parti aidiyetini bir tarafa bırakan milletimiz birlik olmuş ve askeri darbe girişimini engellemiştir.

Bu demokrasiye sahip çıkma mücadelesi birçok insanın hayatına malolmuştur, pekçok insan yaralanmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi demokratik devletin sembolik birçok binası saldırılarda hasar görmüştür.

Bu saldırılara karşı duran binlerce insanın cesareti ve mücadelesine saygı duyuyoruz. Türkiye’de yaşanan bu acı tecrübe, hürriyet ve demokrasiye güç kazandırmalıdır.

Farklı siyasi görüşler ayrışmaya sebep olmamalı ve demokrasi anlayışına gölge düşürmemelidir. İnsanlık, hür ve demokratik hukuk devletinde kendisini geliştirebilir. Geçtiğimiz saatlerde Türk halkı Almanya’da bizim için çok tabii olan değerleri korumak ve savunmak mecburiyetinde kalmıştır.

İslami bir dini çatı kuruluşu olarak DİTİB, eyalet birlikleri ve cami dernekleri ile Almanya’da özgür bir hayat, din hürriyeti ve eşitlik mücadelesi vermektedir. Bu nedenle Almanya’da yaşayan insanlarımız yürüyüşlere iştirak ederek Türk milleti ve demokrasisi ile dayanışma göstermektedir.

Dualarımız geçtiğimiz saatlerde yakınlarını kaybeden ve acı çeken tüm kardeşlerimiz içindir. Aynı zamanda dualarımız dünya üzerinde askeri diktatörlükler altında inleyen, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren insanlar iledir. Almanya’daki bütün siyasi, dini ve toplumsal kuruluşları, örgütleri ve medyayı bu demokrasi mücadelesi ile dayanışmaya çağırıyoruz.”

Demokrasi şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz

“Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde dahili ve harici işbirlikçileri ile birlikte bir grup askeri cunta tarafından Türkiyemizde darbe kalkışması girişiminde bulunulmuştur. Bu müessif olayda aziz milletimiz basiret ve dirayetli duruşu ile büyük bir imtihan vererek istikbaline sahip çıkmıştır. Ancak bu menfur kalkışmada milletimizin pek çok evladı şehit düşmüş, bir çoğu da yaralanmıştır.

DİTİB camiası olarak darbe heveslilerinin şehit ettiği vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.

Bu itibarla; demokrasiyi koruma, millet iradesini zorbalara karşı hakim kılma amacıyla bu menfur saldırılarda şehadet şerbetini içen kardeşlerimizin hatırası ve maneviyatımızın tahkimi için 17 Temmuz 2016 Pazar günü Almanya genelindeki bütün DİTİB camii derneklerimizde öğle namazından önce Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek dualar edilecek ve cemaatimizle bir araya gelinerek ibadet yapılacaktır.

Gurbet diyarını vatan eylemiş aziz milletimizi ve tüm Müslüman kardeşlerimizi camilerimize davet eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.