avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya Savunma Bakanı açlığa ve tıbbi yardım ihtiyacına dikkat çekti.

Almanya Savunma Bakanı açlığa ve tıbbi yardım ihtiyacına dikkat çekti.
23.04.2018
A+
A-


Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, yeniden yapılanması için ülkesinin Suriye’ye mali yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya’nın Suriye’ye yardım yapmaya hazır olduğunu ve öncelikle ülkedeki insanları açlıktan kurtarmak ve tıbbi yardım yapmak gerektiğini vurguladı. Von der Leyen, Brüksel’de Suriye ile bölgenin geleceğinin masaya yatırılacağı konferans öncesinde yaptığı açıklamada, “Birçok ülkenin Suriye’ye yardım yapabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Almanya’nın milyarlarca euro yardım yapmaya hazır olduğunu belirten von der Leyen, “Öncelikle ülkedeki insanları açlıktan kurtarmak ve tıbbi yardım yapmak gerekiyor. Ardından elektrik ve içme suyu ihtiyacı karşılanmalı, yıkılmış binaların restorasyonu yapılmalı” şeklinde konuştu.
Bakan von der Leyen, Doğu Ukrayna için Rusya’nın Minsk’ten gelen taahhütlerini yerine getirmesi konusunda ısrar edilmesi gerektiğini de belirtti. Von der Leyen, Rusya ile daha iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini, ancak gerçekleri de gördüklerini ifade ederek, Rusya’nın Doğu Ukrayna’yı ilhak ettiğini, Esad’a yardım ettiğini ve Batıya karşı siber saldırılarda bulunduğunu söyledi. Savunma Bakanı von der Leyen, Avrupa Birliği’nde ortak bir Avrupa dış politikası ve çoğunluk kararları çağrısında da bulundu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.