avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya, G-20 Zirvesi’nin içeriğini değiştirdi

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Prof. Faruk Şen gündemi yorumladı.

Almanya, G-20 Zirvesi’nin içeriğini değiştirdi

Almanya, G-20 Zirvesi’ni Hamburg’da gerçekleştirirken, Berlin’de Putin, Suudi Arabistan Krallığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan eylem ve bu kişileri diktatör olarak nitelendirerek, G-20’nin gündemini sokağa düşürüyor.

Almanya, G-20 Zirvesi öncesi belirli grupların da eylemlerine yeşil ışık yaktı. Bu yeşil ışık yakılan eylemlerin en fazlası, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik olanlar oluyor. Almanya’da sol parti başta olmak üzere partilerin yanında PKK ve FETÖ’cü gruplar da bu eylemlerin içinde yer alacak.

G-20’de önemli konular ikinci planda kalıyor

Bir tarafta 20 Lider, G-20 çerçevesinde istihdam, göçmen-mülteci sorunu ve terör gibi önemli konuları ele alıp, ekonomik gelişmeleri tartışırken; liderlerin de sokak eylemlerine kulak verme zorunluluğu ortaya çıkacak. Almanya gibi ciddi bir ülkenin bunu yapmaması lazım. 82 milyonluk Almanya, 80 milyon nüfuslu Türkiye ile köprüleri tam olarak atmış durumda. Bu, yalnız seçimlere yönelik bir eylem de değil. 24 Eylül seçimlerinden sonra da Almanya’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarının bu meyveleri devam edecek. Alman Halkı, Türkiye’ye karşı tam olarak şartlandı. En basitinden nitelikli Alman’a kadar herkesin gündeminde olumsuz Türkiye imajı var. Bu niye yapıldı? Neden böyle oldu? Bunun sonuçlarına nasıl katlanılacak? Bu yıl en düşük sayıda Alman turisti göreceğiz.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’ye yönelik alacağı kararlar, Türkiye ile ilişkilere negatif etkileyecek

AP, son yıllarda Türkiye karşıtı kararlar alan bir Meclis durumuna geldi. Türkiye’ye gelen AB Komisyonu Üyesi Hahn, her ne kadar olayların üstünü kapamaya çalışsa da Parlamento’daki tüm gruplar Türkiye karşıtı bir konumda. Bunun yanında Hollanda, Avusturya ve Almanya’daki Türkiye karşıtlığı, uzun vadede halklar arasındaki ilişkileri de zedeliyor.

Almanya, Hollanda ve Avusturya’nın toplam nüfusu 110 milyona yaklaşırken, bu insanlar Türkiye karşıtı bir konumda. Almanya, ivedi bir şekilde Türkiye politikasını değiştirmeli ve Türkiye de buna karşılık vermelidir.

Prof. Faruk Şen – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.