avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3143
EURO
35,1060
ALTIN
2.290,78
BIST
9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Partili Yeneroğlu: “Srebrenitsa şehitlerini rahmetle anıyorum”

İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Yeryüzünde yeni travmaların oluşmasını engellemek için Srebrenitsa vahşetinin tüm ayrıntılarıyla hafızalarda canlı tutulması elzemdir. Katliamda şehit düşen Müslüman Boşnak kardeşlerimi rahmetle anıyorum.’’ sözleriyle yirmibirinci yıldönümünde Srebrenitsa şehitlerini andı.

AK Partili Yeneroğlu: “Srebrenitsa şehitlerini rahmetle anıyorum”
A+
A-

Mustafa Yeneroğlu, “Bosna Hersek’in referandum sonucunda ilan ettiği bağımsızlık kararını tanımayan Sırplar 1992 yılında Balkanlarda derin bir yara oluşturan Bosna Savaşı’nı başlattılar. 11 Temmuz 1995 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Srebrenitsa’ya giren Sırp ordusu bir hafta içerisinde sekiz binin üzerinde Müslüman Boşnak’ı katletti. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla, yaşanan vahşet soykırım olarak kabul edildi.

Srebrenitsa’da zihinlerde var olan nefret tohumlarının nasıl bir katliama yol açabileceği bir kez daha görüldü. Katliamın, Hollanda ordusunun korumakla görevli olduğu bölgede gerçekleşmiş olması, Birleşmiş Milletler adına utanç verici bir durum olarak kayıtlara geçti. Yaşanan vahşet geride kalan insanlarda tedavisi mümkün olmayan derin yaralar bıraktı.

Asırlardır yaşadığı coğrafyada Sırpların saldırısına uğrayan Müslüman Boşnak halkı, korkunç milliyetçiliğe karşı uluslararası destekten yoksun bir şekilde var olma mücadelesi verdi. Yaşananlar, bir ülkede hâkim olan, ırkçı kin ve nefretten beslenen siyasi iklimin ne tür acı sonuçlara neden olacağını gösterdi. Yeryüzünde yeni travmaların oluşmasını engellemek için Srebrenitsa vahşetinin hafızalarda canlı tutulması elzemdir. Katliamda şehit düşen Müslüman Boşnak kardeşlerimi rahmetle anıyorum.” açıklamasında bulundu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.