avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Parti, BBP görüşmesi sonrası açıklama

AK Parti, BBP görüşmesi sonrası açıklama
25.04.2018
A+
A-


AK Parti heyetiyle, Büyük Birlik Partisi heyeti arasında görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu. Ünal, “BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Cumhurbaşkanımız haftaiçinde görüşecekler, sonrasında nihai bir karar verilecektir” dedi. Ünal’ın ardından bir açıklama da Destici’den geldi. Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ittifakı netleştireceklerini söyledi

 

AK Parti heyeti, Büyük Birlik Partisi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ittifak masaya yatırıldı. Görüşmenin ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ünal, “Türk siyasetinde gizli kapaklı, kirli pazarlıkların yapılmaması, her şeyin milletin gözünün önünde ceryan etmesi için ittifak düzenlemesi yapıldı. Biz, MHP ile olan ittifak görüşmelerini şeffaf ve halkımızın gözünün önünde yaptık. Sayın Genel Başkan ile görüştük, sanıyorum kendisi haftaiçinde Cumhurbaşkanı ile görüşecek. Görüşmenin ardından varılan nihai nokta açıklanır.” dedi.

“BU HAFTA CUMHURBAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞÜP NETLEŞTİRECEĞİZ”

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, “Biz BBP olarak ittifak gündeme geldiğinden beri yasal hale getirilmesinin doğru olduğunu söyledik ve destekledik. Cumhur İttifakı gündeme geldi, biz de desteklediğimizi söyledik. BBP olarak bu ittifakın yanında ve içinde olacağımızı açıkladık. Bu çerçevede Ünal ve Elitaş ziyarette bulundular. Faydalı ve değerli bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanımızla görüşmemizden sonra netleştireceğiz. Bizler ittifaka öncelikle nasıl katkıyı maksimum sağlayacaksak ona bakarız. Kendi listelerimizle mi gireceğiz, ittifakın içinde mi gireceğiz göreceğiz. Kendi listelerimizle partimizle girmeyi isteriz ama bu sadece bizim vereceğimiz karar değil. MHP – AK Parti – BBP’nin ortak vereceği karardır. Fitneye fırsat vermeyiz. BBP’nin parlamentoda temsil edilmesi de çok önemlidir.

Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin at başı gitmesi lazım. Milletimiz Cumhur İttifakı’na ne denli oy verirse BBP’de o kadar çok vekille temsil edilir.” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.