avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD’den İran’a: Kutlayacak fazla yıl dönümünüz kalmadı

Devriminin 40. yılını kutalayan İran için, “40 yıllık yolsuzluk, baskı ve terör.” ifadelerini kullanan Trump, tehdit dolu açıklamalar yaptı.

ABD’den İran’a: Kutlayacak fazla yıl dönümünüz kalmadı
12.02.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İran yönetimi için sert değerlendirmelerde bulundu.

“BASKI VE TERÖR”

Trump, paylaşımında, İran yönetimine atfen, “40 yıllık yolsuzluk, baskı ve terör. İran’daki rejim sadece 40 yıllık bir başarısızlık üretti. İran halkı daha parlak bir geleceği hak ediyor.” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da Beyaz Saray’ın Twitter hesabından paylaşılan video mesajında İran yönetimini açıktan tehdit etti.

“NÜKLEER SİLAHLAR ELDE ETMENİN PEŞİNDELER”

İran’ın kendi halkını ve bölgesindeki ülkeleri “terörize” ettiğini savunan Bolton, “İran, kürenin her yerindeki insanların gözünü korkutmak için hala nükleer silahlar elde etme peşinde.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD'den İran'a: Kutlayacak fazla yıl dönümünüz kalmadı

Yaklaşık 1 dakikalık videoda İran’ın Suriye, Irak, Yemen ve Orta Doğu’da “uluslararası terörizmin ana finansörü olmayı sürdürdüğünü” iddia eden Bolton, Tahran’ın amaçlarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“İRAN PARASI YERLERDE SÜRÜNÜYOR”

Bolton, “Belki de en kötüsü İran halkı ciddi sıkıntı çekiyor, işsizlik oranı rekor seviyelerde, enflasyon tüm zamanların en üst seviyesinde ve İran yerel parası yerlerde sürünüyor. Bundan sonra kutlayacak çok fazla yıl dönümünüzün kaldığını sanmıyorum.” ifadesini kullandı.

İran karşıtı şahin görüşleriyle bilinen Bolton, önceki mesajlarında da açık bir şekilde İran yönetimini tehdit etmiş ve bu ülkeye karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018’de ülkesini geri çekmiş ve İran’a yönelik çok sayıda ekonomik yaptırım kararı almıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.