avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD’de Demokrat Parti yönetimine giren Türk’e Türk diasporasından tebrik

ABD’de Demokrat Parti’de (DP) Etnik Koordinasyon Konseyi Başkan Yardımcısı görevine Ali Çınar seçildi. Çınar’ı Türk diasporasından ilk tebrik eden Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç oldu.

ABD’de Demokrat Parti yönetimine giren Türk’e Türk diasporasından tebrik

HABER MERKEZİ – ABD’de Türk toplumunun önde gelen isimlerinden ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) eski Genel Başkanı Ali Çınar, Demokrat Parti (DP) yönetiminde Etnik Koordinasyon Konseyi Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

İLK MÜSLÜMAN VE TÜRK
Konsey’den yapılan açıklamada Ali Çınar’ın bu konuma getirilen ilk Müslüman ve Türk olduğu belirtildi. Bu yeni görevlendirme, 2016 başkanlık ve Kongre seçimleri sırasında Çınar’a önemli roller üstlenmesi için imkân sağlıyor.

ali cinar-hillary clinton

Ali_Cinar_Hillary_Clinton

Ali Çınar, “Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin önemi bakımından kesinlikle partizanlık yapmıyorum. Cumhuriyetçilerde maalesef böyle bir konsey bulunmuyor. Yoksa iki ülke arasındaki temaslar nedeniyle, özellikle dış politika alanında Cumhuriyetçilerle de iyi ilişkilerim bulunuyor.” şeklinde konuştu. Daha önce Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Genel Başkanlığı da yapmış olan Çınar, halihazırda çeşitli Türk-Amerikan derneklerinde yöneticilik görevleri üstlenmekle birlikte, Türkiye nazarında ABD’li Türkleri temsilen Yurtdışı Türkler Danışma Kurulu Üyesidir.

TÜRK DİASPORASI’NDAN ÇINAR’A TEBRİKLER
Avrupalı Türklerin etkili kitle örgütü Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Ali Çınar’ı yeni görevinde tebrik eden ilk Türk diaspora temsilcisi oldu.

Federasyon Genel Başkanı Kılıç, Çınar’ı tebrikinde “Ali Çınar gibi çalışkan bir arkadaşımızın, daha doğrusu bir Türk’ün ABD’nin Demokrat Parti gibi iktidarda gücü elinde bulunduran bir parti’de yönetime gelmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu ve temsil bakımından geçte olsa hak edilen bir makam olduğu”na değinerek lobicilik açısından Türk tezlerini uluslararası muhataplarımıza anlatmamız Türk diasporasından insanlarımızın bu türden önemli göreve gelmesiyle mümkün olacağını söyledi.

ali cinar oguzhan kilic foto

“DİASPORACILIK YAŞAM TARZIMIZDIR”
Eğitimci-gazeteci Oğuzhan Kılıç, Ali Çınar’ı tebrik ederken aynı zamanda Federasyonun bir okul olarak onurlu gelecek ve hak mücadelesi veren insan kaynağı yetiştirdiğini, bundan sonra da bu sorumluluğunu siyasi katılım açısından attırarak yerine getireceğinin altını çizdi, “Türk’ün çıkarlarını savunmak ve evrensel denklemde barışı sağlamak doğrultusunda verdiğimiz mücadele, adına diasporacılık dediğimiz, bizim yaşam tarzımızdır. Bu büyük bir özveri ve yaratıcılık gücü ister. Gelecek nesiller adına daha güçlü olmalıyız. Ancak o zaman dünya’da yaşanabilir bir barış iklimi oluşur.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Ali Çınar kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.