avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD PKK’ya silah yardımını sürdürüyor! Bu sefer 250 TIR…

ABD, terör örgütü PKK’yı silaha boğmaya devam ediyor. PKK’nın ana omurgasını oluşturduğu DSG’ye ABD tarafından 250 TIR silah daha gönderildi. ABD yardımının bahanesi ise IŞİD ile mücadele…

ABD PKK’ya silah yardımını sürdürüyor! Bu sefer 250 TIR…
A+
A-

ABD’nin terör örgütü PKK’ya silah ve mühimmat yardımları hız kesmeden sürüyor. ABD, Hejin operasyonu kapsamında YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 tır dolusu silah gönderdi. Sputnik’e konuşan DSG Sözcüsü Kino Gabriel, ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD ile mücadele kapsamında kendilerine silah desteğinde bulunduğunu söyledi.

IŞİD’İN ELİNDEKİ SON BÖLGE… Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD, Deyr ez Zor kentinin Doğusunda yer alan Suriye Irak sınırındaki Hejin kentinin IŞİD’den alınması operasyonu kapsamında Demokratik Suriye Güçleri’ne ağır silahlar ile zırhlı araçlar gönderdi. 3 bine yakın IŞİD militanının saklandığı iddia edilen Hejin kenti, Suriye’de IŞİD’in elinde kalan son bölge olması bakımından büyük önem taşıyor. 

‘DÜN 250 TIRDA ZIRHLI ARAÇLAR, MAKİNALI TÜFEKLER VE HAVAN TOPLARI VAR’… Bir başka YPG elebaşı da ABD’nin Hejin operasyonu nedeniyle dün kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirterek gelen silahları şöyle özetledi: “ABD, Hejin operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. 250 TIR’la silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Bize gönderilen silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar var.”

ŞİMDİYE KADAR 4 BİN 700 TIR SİLAH GÖNDERİLDİ… Silahlar ve zırhlı Hummer araçların Kuzey Irak’tan kara yoluyla Semelka Sınır Kapısından sokulduğunu belirten YPG yöneticisi, “Oradan da Deyr er Zor kentinin doğusunda IŞİD’den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Hejin operasyonu için daha çok silahlara ihtiyacımız var. Çünkü Hejin bölgesi IŞİD’in elindeki son bölge ve bundan kaynaklı olarak IŞİD çok direnecek. Bizim de IŞİD terörünü bitirmemiz için daha çok ağır silahlara ve zırhlı araçlara ihtiyacımız var.” 

ABD, şimdiye kadar DSG’ye 4700 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi. Ankara ise, DSG’ye silah verilmesine sert bir şekilde karşı çıkıyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , , ,