avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

9 Eylül Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı

Kemal Anadol, Nur Serter, Şahin Mengü, Onur Öymen gibi isimlerin bulunduğu platformdan yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine istifa çağrısında bulunuldu

9 Eylül Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı
02.07.2018
A+
A-

9 Eylül Platformu’ndan yapılan açıklamada “Sayın Genel Başkan ve yöneticileri partinin önünü açmaya davet ediyoruz. Fabrika ayarlarına dönmüş, yeni değil, yeniden CHP kimliği ve taze kanla yerel seçimlere girecek bir CHP’nin başarısına yürekten inanıyoruz” denildi.

İsmini CHP’nin kurulduğu günden alan 9 Eylül Platformu, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Kemal Anadol, Ergün Aydoğan, Bülent Baratalı, Mehmet Boztaş, Ersu Hızır, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Şahin Mengü, Onur Öymen, Nur Serter, Dr. Merih Şan ve Enis Tütüncü imzası taşıyan açıklamada, 24 Haziran seçimlerinde alınan sonuçların Türkiye’nin demokratik yaşamını ağır biçimde zedelediği belirtildi.

“Bu seçimlerde, Cumhuriyet’i kuran, ülkemizi demokratik yaşama geçiren partimizin aldığı başarısız sonuçlar karşısında büyük üzüntü duymaktayız.” ifadesine yer verilen açıklamada, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 25,3 oy alan CHP’nin, seçmen sayısının artmasına karşın 24 Haziran seçimlerinde oy oranının yüzde 22,7’e gerilediği aktarıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu tabloyu başarı şeklinde sunmasının, inandırıcı olmadığı vurgulanan açıklamada, CHP’nin geleneğinde bulunan, her seçimden sonraki geniş katılımlı durum değerlendirmesinin bu kez de çalıştırılmayacağının anlaşıldığı ifade edildi.

Alınan sonuçların kesin bir yenilgiyi gösterdiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

O OYLAR BİZE GELMEDİKÇE BİR ANLAM TAŞIMAZ
“AKP’nin oylarındaki düşüş, o oylar bize gelmedikçe bir anlam taşımaz. Herkesin bildiği bir özdeyişi yinelemekle yetiniyoruz, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Bu durumda, CHP’nin Sayın Genel Başkanı ve merkez yöneticileri görevlerini bırakmalıdırlar. Tüm çağdaş ülke partileriyle, Sosyalist Enternasyonal üyesi partilerde görülen uygulama budur. Sayın Genel Başkan ve yöneticileri partinin önünü açmaya davet ediyoruz. Fabrika ayarlarına dönmüş, yeni değil, yeniden CHP kimliği ve taze kanla yerel seçimlere girecek bir CHP’nin başarısına yürekten inanıyoruz.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.